Kurapaty Bek: pulisi kalayan Akrestsin dipecat sarta ditawan pikeun ngarojong démonstran

A perwira pulisi Mihail Gromyko ti puseur ditahan di Akrestsin ngagabung panangtayungan Kurapaty 30 Juni. Teu lila saterusna, pulisi anu dipecat sarta dihukum administrasi ditewak manehna, nu anjeunna porsi, dimana nepi ka ayeuna dilayanan.

Ieu diumumkeun di aktivis 12 Juli Leonid Kulakov di hiji méja buleud dina panangtayungan Kurapaty, manéhna nu nyerat "Waktos Anyar".

Tanggal tina PHK jeung sidang of Mikhail Gromyko teu disebut. Perlu dipikanyaho yén éta kudu ngaleupaskeun 15 Juli.

Dina mimiti démonstran Juli 6 di restoran "Hayu urang tuang," dileler ka arrests administrasi. 4 Juli pikeun panangtayungan Kurapaty ogé fined lulugu ti pihak Popular Front Belarusian Gregory Kostusev sarta salah sahiji pamingpin gerakan solidaritas "Duaan" Vyacheslav Siuchyk.

tukangeun bar tinggal pembela sejenna Kurapaty: Maxim Vinyarski и Alex TurovichDisabit on July 4 10 poé.

Naon anu penting pikeun nyaho ngeunaan protes ngalawan réstoran anyar dina Kurapaty

  • Réstoran "Hayu urang tuang" dina Kurapaty disangka earned 5 malem Juni.
  • aktivis sosial poean 31 ti kapang piket kompléks hiburan, nungtut panutupanana na.
  • 1 Juni réstoran "Hayu urang tuang," mimiti diémbarkeun dina internet.
  • nu susuratan 28 Méi of Liberty Kuring sumping ka wewengkon ieu kompléks, dimana anjeunna nempo olahan pikeun lawang gancang tina restoran.
  • 27 Juni datang tina mobil réstoran ngéléhkeun aktivis Leonid Kulakov, manéhna ngabogaan panangan rusak.
  • Sajauh eta henteu dipikawanoh anu nu boga restoran. alamat dirina coincides kalawan alamatna tina "Amіzbel", wawakil na ulah buka kontak nu. baheula dilaporkeunYen komplek ieu milik "BelRestІnvest".
  • réstoran nu geus burit 50 méter ti tempat di 1930-e aya executions Massa. punishers NKVD ditémbak ti dieu ka 30 250 sarébu sarébu.
  • Konstruksi kompléks hiburan disebut "Bulbash Aula" dimimitian di 2012, dina zona panyangga tina Kurapaty. Dina zone panyangga 2014-m ngurangan. Sajarah sahiji gedong sarta tarung di dieu.
  • Mertahankeun publik mimiti Kurapaty Hal éta lumangsung di 2001-2002 taun. Lamun ngora diprotes ring ékspansi jalan ngaliwatan saluran nu. Dina awal 2017-aktivis salamet Kurapaty on pangwangunan puseur bisnis.

repressions Stalin sarta Kurapaty

Dina Bélarus, represi massa mimiti jeung datang ka kakuatan tina Bolsheviks dina 1917 sataun. Sarta eta réngsé nalika Stalin maot - di 1953-m. Peneliti yakin yén maranéhanana subjected ka minimum 600 sarébu. Numutkeun perkiraan sejen, inohong ieu naék ka 1,4 juta. Tapi jumlah pasti geus kanyahoan - nu KGB masih tacan buka file. Numutkeun rupa perkiraan, ti 30 mun 250 sarébu NKVD punitive tembakan kalawan 1937 1941 pikeun taun di Kurapaty - wewengkon wooded deukeut Minsk.

svaboda.org

(Total pintonan: Time 326, 1 kunjungan per poé)

Nyebarkeun cinta nu

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *