Diwangun gigireun nu boga estate of 18 abad Schorsy: "Kuring jadi situasi disandera"

Aktivis Drew perhatian ka situs konstruksi kontroversial deukeut homestead abad Hreptovichey XVIII. Nu boga konstruksi Dmitry Shaўnya sanggeus bahan saméméhna Kabebasan dibere posisi na. Anjeunna nyebutkeun yen anjeunna ngalakukeun sagalana ku hukum, tapi dugi konstruksi dieureunkeun.

Pangwangunan fasilitas hiji-carita kai anu dilakukeun dina wewengkon farmsteads "Shchors" di Desa Kabupaten Schorsy Novogrudok.

Naon anu kaasup dina farmsteads "Shchors"?

Agriturismo ayeuna diwangun ku opat objék. imah ieu (dibalikeun "imah guruna urang"), mandi (urut lumbung), lumbung, hiji gazebo outdoor (karek diwangun). Kalima hubungan mangrupakeun dapur usum panas. Ieu diwangun ti hiji imah kai heubeul ti kampung tatangga, nu ieu dibongkar sarta dipindahkeun ka dieu.

Agradsyadiba "Shchors" dina rencana anu
Ahradsyadziba "Shchors" dina rencana

Sajaba kompléks wangunan, imah milik 25 acres taneuh. Fenced Téritori.

Agriturismo nyokot wisatawan pikeun peuting, muka pikeun nu datang wanting ngajajah koleksi lukisan jeung objék tina kahirupan priyayi, acara budaya nu diayakeun di dinya. imah ieu direnovasi kamar Adam Mickiewicz, Jan Chechot, Napoleon urang hansip jeung engravings aslina na peta ngeunaan waktu, dina tembok ngagantung lithographs istana of Bélarus.

Salah sahiji kamar agrousadby "Shchors"
Salah sahiji kamar di farmsteads "Shchors"

Anu dilanggar boga?

Dmitry Shaўnya nyebutkeun yen euweuh kanikmatan, sarta keajaiban anu kudu diyakinkeun dina situasi ieu. "Imah Guru urang" (aya dipaké pikeun hirup guru nagara) kalawan outbuildings sarta wewengkon éta milik anjeunna, anjeunna nuju usum panas hiji 2015 taun pikeun individu. imah nu ieu mah nilai sajarah jeung budaya. proyék rekonstruksi na disatujuan dina Komite Eksekutif District Novogrudok dina usum panas tina 2016 taun.

proyék renovasi wangunan padumukan
proyék renovasi wangunan padumukan

sataun dina Méi ieu, panitia eksekutif sapuk dina draf konstruksi anyar - dapur panas, anu rencanana némbongkeun objék tina budaya populér.

proyék dapur panas
proyék dapur panas

Nu boga estate nu nyebutkeun yen taya sahijieun nungtut ti dinya proyék koordinasi kalayan Departemen Kabudayaan sarta institusi séjén. Upami anjeunna bakal mibanda sagala kaeusi.

Naha, teras, nya aktivis indignant?

Barina ogé, wangunan anyar anu keur deukeut jeung perpustakaan kawentar Hreptovichey, nu mangrupa bagian ti karaton sarta parkir grafik kompléks Hreptovichey abad XVIII - a nilai sajarah jeung budaya. Jarak ti perpustakaan - kira sapuluh méter.

Agriturismo - tatangga deukeut karaton sarta taman kompléks
Agriturismo - tatangga deukeut karaton sarta taman kompléks

Wewengkon sabudeureun komplek kuna bisa ditangtayungan ku nagara. Tapi dimana wates anak, eta henteu dipikawanoh, saprak zone perlindungan pikeun sababaraha alesan acan bisa ditangtukeun. Ieu situasi umum di Bélarus, dimana aya ukur samentara, wewengkon perkiraan panyalindungan. Ayeuna aya prosedur pikeun ngembangkeun sarta persetujuan maranéhanana.

Salaku saméméhna cenah, Merdika arsiték-restorer Romawi ZabelloNgawangun atanapi rarancang wangunan nu pasang aksi anceman ka pelestarian tina nilai sajarah jeung budaya immovable tangible, tanpa watesan zona panyalindungan dilarang (artikel 105 tina Code Kebudayaan).

Saprak harita reconcile konstruksi sarta panangtayungan wewengkon?

Dmitry Shaўnya percaya yén ieu kaayaan téh alatan di tafsir béda ti Code anyar budaya Sunda.

"Aya teu aya patarosan ka abdi ku Departemen Kabudayaan teu. Kuring ngarti yén hukum anyar dina budaya anu jadi samar tur jadi béda diinterpretasi yén aparat satempat nyebutkeun yen sagalana aya rupa, éta wartawan nulis yen sugan hukum dilanggar. Meureun, tapi teu persis. Tapi teu saurang geus Filed hiji aksi ngalawan kuring. Kuring jadi situasi disandera ", - nyebutkeun nu boga farmsteads.

Konstruksi ditunda dugi
Konstruksi ditunda dugi

Nu boga paménta lisan ti aparat satempat pikeun numpurkeun pangwangunan dapur panas "netelakeun kaayaan jeung netelakeun hubungan Departemen Kabudayaan sarta Komite Eksekutif Novogrudok District saling".

svaboda.org

(Total pintonan: Time 255, 1 kunjungan per poé)

Nyebarkeun cinta nu

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *