Trump nawarkeun nagara NATO belanja pertahanan Landmark anyar - 4% ti PDB

Ieu présidén AS ngawartoskeun sekutu NATO dina gempungan NATO (Ayeuna pituduh ieu 2% ti PDB).

Reuters laporan pernyataan ti pamimpin Amérika, jeung rujukan ka Présidén Bulgaria Rumena Radzeva. Hiji resmi AS unnamed dikonfirmasi ka Agénsi dina inpormasi, tapi ceuk nu ieu mah hiji proposal formal.

Taun ieu, ngan 8 29 ti nagara anggota ti Alliance bakal ngahontal atawa ngaleuwihan pakewuh di 2% ti PDB on belanja pertahanan. Di Jerman, dibagikeun ka anu 1.24%, di AS - 4.2%. Kituna Trump ngadesek nagara sésana of satru ka difokuskeun standar Amérika of belanja pertahanan.

Hasil tina gempungan NATO, ngadawuh: "Urang téh committed kana ngaronjatkeun kasaimbangan waragad jeung tanggung jawab anggota satru anu"

Reuters disebut kecap ieu mangrupa hint kritik ti Presiden AS yén mitra satru anu belanja teuing saeutik kana pertahanan.

sekutu NATO geus dikedalkeun perhatian ngeunaan lampah Rusia urang, noting yen lampah ieu geus ngarah ka panurunan dina stabilitas sarta kaamanan. dokumen nu ogé catetan suku solidaritas ti anggota satru jeung assessment Britania nu Rusia téh kaliru tina narajang ngagunakeun pakarang kimia nu dina kotana Britania Solsbery.

The Alliance ogé geus sapuk pikeun ngundang Makedonіyu ngawitan hungkul on gabung NATO.

svaboda.org

(Total pintonan: Time 352, 1 kunjungan per poé)

Nyebarkeun cinta nu

Leave a Reply

Email alamat anjeun teu bakal dipedar. widang dibutuhkeun nu ditandaan *