Rreth gjyshit Pikhto, i cili u organizua në ushtrinë bjellorusisht

Në Gomel ekziston një tjetër sprovë për lajthitje. Këtë herë - në mesin e rojeve kufitare.

Në gjykatë u përpoq për të gjetur - kush duhet fajësuar, çfarë të bëni? Askush nuk duhet fajësuar. Të paktën nga njerëzit. "Sistema", të afërmit e të akuzuarve janë të sigurt. "Dhe gazetarët që shkruajnë për procese të tilla," shtuan ata. "Shoqëria", tregon oficeri i kufirit në gjykatë. Vetë viktimat nuk e konsiderojnë "gjyshërit" të jenë fajtorë. Në rast se ka dokumente relevante. "A i falë ata?" Pyet gjykatësi. "Po!" Ushtarët u hodhën.

"Nuk është ushtria që i bëri ata në këtë mënyrë. Ata janë ata që erdhën atje! "

Në gjykatë, materialet e çështjes penale ishin të habitshme dhe të lodhshme. Isha me fat - një oficer nga njësia ushtarake u ul pranë meje, i cili në një pëshpëritje komentoi mbi të gjitha letrat që gjyqtari e listoi. "Në rastin ekziston një rishikim analitik i situatës me disa manifestime jo-statutore," tha gjykatësi. "Pra, kjo është ajo që ne bëmë!" Pëshpërit zyrtarin.

"Ka një regjistër të mbledhjes së përgjithshme të personelit në këtë rast," thotë gjyqtari.

"Ishte ne që mbajtëm takimin! Ne bëmë gjithçka që të mos ishte e tillë! "- roja kufitare shqipton me forcë.

"Në rastin ekziston një certifikatë e punës psikologjike me viktimat," tha gjyqtari.

"So. Psikologët tanë punonin me ta! "- roja kufitare më siguron.

"Në rast se ka plane për të kryer biseda parandaluese me personelin".

"Ky është plani ynë, kemi bërë atë, ishte!" (Zyrtari pëshpërit me nxitim).

Sipas dosjes së lëndës, ushtarët kryer bisedime parandaluese "Miqesi dhe miqësia ushtarake", "Për përgjegjësinë penale për hazing." Zyrtari nods kokën e tij, duke konfirmuar se ata u shoqëruan!

"Ushtria është provë lakmus e shoqërisë"

Ushtarëve iu shfaqën një film parandalues ​​me titull "Mos e kaloni kufirin" në temën e shtrimit të varësave. "Ky është filmi ynë, rojet kufitare, e qëlluam dhe e treguam! Edhe para këtij krimi. Dhe ata? Çfarë kanë bërë ata? Ne i kemi nënshkruar të gjitha me artikuj kriminalë për vepra ushtarake "- roja kufitare është indinjuar.

Ai dëshmon: ushtria nuk duhet të fajësohet. "Ata erdhën atje!" Për më tepër, ushtria për një vit nuk mund të formojë një burrë nga një njeri! Detyra jonë kryesore është mbrojtja e kufirit shtetëror, dhe të gjithë ne jemi të angazhuar në këtë brenda kompetencave tona, "pëshpërit zyrtarin.

Po në qoftë se billy? Çfarë do të japë? Arrestoni ata që mundën dhe e zgjatën për "qytetarin". Ata do të thonë se edhe ata janë rrahur - të tjerët do të arrestohen. Paramendoni se si do të shkojë një reaksion zinxhir, ju do të keni për ta vënë gjysmën e vendit në burg!

"Ka raste të mbështetjes individuale psikologjike të ushtarëve në këtë rast," thotë gjyqtari në mënyrë monotone. "Pra, kjo është ajo që kemi bërë! Për secilin, njoftoni, keni një letër. Ata ndoqën gjendjen e tyre psikologjike, disponimi i tyre, në mënyrë që të mos kishte vrasje vetëvrasëse, devijime në sjellje. Ne dinim për ata të afërm, miq, miq, hobi të tyre - për gjithçka që u ndodh atyre! Këto letra janë të nevojshme dhe të rëndësishme për të parë një person psikologjikisht në dinamikën, "- tha roja e kufirit.

Ai është me të vërtetë i indinjuar ndaj sjelljes së ish vartësve të tij. "Nuk është faji i ushtrisë! Ushtria është provë e lakmisë së shoqërisë, "roja e kufirit nget në anën e dritares. Në dritare ka blinds. Në blinds - një letër parandaluese "Mos prekni me duart tuaja!". Jashtë dritares - avtozak. Vagon karavidhe - policia. Në derën e konvojit.

Në vullnetin ishte një bursë presidenciale, në ushtri u bë një kriminel?

Një oficer në dy orë të gjyqit më bindur se ushtria në hazing nuk ishte për të fajësuar. Këta janë djemtë e kapur. Një rast i vetëm. Ndërkohë në biznes - grup karakteristikash të të akuzuarve. Nga vendi i banimit, studimit, punës, shërbimit në ushtri. Të gjithë janë pozitive.

"Me përvojë, ka aftësi organizative, kritika reagon në mënyrë korrekte për të komunikuar sjellshëm, të gatshëm për të ndihmuar shokët e tij, ka një nivel të lartë të vetëdijes anti-korrupsion në razgaloshvannі sekretit zyrtar nuk është parë, ai e di kërkesat e Kartës, përgjegjësitë e tyre, është në gjendje për të kuptuar natyrën dhe qëllimin e komandantëve të urdhrave, merr pjesëmarrja në jetën publike, bindet pa arsyetim, "gjyqtari lexoi një nga karakteristikat.

Një tjetër karakteristikë - nga "liria", vendi i studimit. Nga kjo rrjedh se i pandehuri - një edukuar, i sjellshëm dhe i sjellshëm, luajtur fizarmonikë dhe fizarmonikë, ka marrë një bursë presidenciale për të rinj të talentuar.

Dhe këto nuk duhet të fajësohen! Nuk i frikëson askujt.

Më kujtohet xhaxhai im, shumë i matshëm, si unë. "Dëgjoni atë në TV - drejtë! Një tjetër - dhe kjo ka të drejtë! E treta - edhe ajo! "Xhaxhai po bënte sytë e mëdhenj - kush të besonte?

Viktimat kanë nënshkruar që nuk kanë ankesa për shkelësit e tyre

Në rast se ka dokumente të nënshkruara nga viktimat, ata nuk kanë pretendime ndaj "gjyshërve". "A e keni nënshkruar këtë? Really? A i falët ata? "- specifikon gjyqtarin. "Po!" - viktimat kërceu. Falur.

Gjykatësi u referohet të pandehurve: "A keni marrë masa parandaluese me ju, siç është shkruar këtu? Kryer? Atëherë si i shpjegoni këto veprime? Jo? "Jo aspak. Djemtë në "akuariumin" ulën kokat e tyre.

"Që nga fillimi kam kuptuar në ushtri që nëse gjithkush duhet të fajësohet për diçka, të gjithë përgjigjen. Prandaj, kështu ... mendova se do ta forcoja aq shumë moralin e viktimave ", tha një i akuzuar.

Sistemi që ka mbyllur zinxhirin është për t'u fajësuar. Do të shpëtojë një zamykane të shkurtër

Në verandë e gjykatës ndjerë rrugën e vështirë që fjalët e të akuzuarit "nëse diçka e gabuar një -. Përgjegjësia e të gjithë" Vetëm anasjelltas. Çdo gjë ishte për t'u fajësuar, unë u përgjigja vetëm. "Është me ty, gazetarë! Shkruaj, shkruaj! A e shkruani vërtet të vërtetën? Cilat janë ata - kriminelë të tillë si ju shkruani të gjithë? - të afërmit e të akuzuarve më sulmuan. Ata argumentuan se unë dhe kolegët e mi nuk e dimë të vërtetën. Në përgjigje, kam kërkuar për të hedhur mbi supet e mantelit në stilin romak me rreshtim të kuqe, të kërcejnë në një stol dhe ulëritës zë Pilatit: «Ç'është e vërteta" Duke Sanmі-451 nga filmi "Cloud Atlas", e cila thotë se "e vërteta-e vërteta është gjithmonë e njëjtë ", Ne ende nuk kemi rritur.

Të afërmit e Papës për mua, që unë, me sa duket, "adkasila" nga ushtria. "Kjo është kështu që ju ishin, ju do të dini që duart me blu, kur" grusht dre "dhe kanë pësuar asnjë dëm të tillë, në bazë të ekzaminimit!", - shpjegoi ato.

Ndoshta djemtë e tyre u rrahën pas thirrjes, kështu që pse? "Dhe kush do t'ju tregojë të vërtetën?" Ata po rrihnin, jo duke rrahur ... Po sikur vallëzimi? Çfarë do të japë? Arrestoni ata që mundën dhe e zgjatën për "qytetarin". Ata do të thonë se edhe ata janë rrahur - të tjerët do të arrestohen. Paramendoni se çfarë do të ndodhë një reagim zinxhir, ju do të keni për ta vënë gjysmën e vendit në burg! "- të afërmit e të akuzuarit arsyetuan.

Ata janë të sigurtë: djemtë "mund të jenë fajtorë për diçka", por jo mënyra si shërbehet është e para. Së dyti - Sistemi duhet të fajësohet. Ai që e mbylli këtë zinxhir. Vetëm një qark i shkurtër do të na shpëtojë.

Dhe askush nuk është fajtor për njerëzit. Askush. Edhe mua. Në fund të fundit, unë gjithashtu arrita të "kaloj shigjeta" për kolegët në një bisedë me të afërmit e të akuzuarit. Ata shkruan abi-that. Shkruaj vetëm të vërtetën.

Mendimet e shprehura në bloget përcjellin pikëpamjet e vetë autorëve dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pozicionin editorial.

svaboda.org

(Totali i shikimeve: 205 Koha, vizitat 1 në ditë)

Përhapeni dashurinë

Postimet e ngjashme 2X:

Dëshmitari në rastin "REB", i cili pranoi gjatë marrjes në pyetje në transportin e parave, refuzoi të dëshmojë në gjykatë
Në ditën e dytë të gjykimit, udhëheqësit e sindikatës REP, Gennady Fedynich dhe Igor Komlik, vazhdojnë të vënë në pyetje dëshmitarët. Dëshmitari Nikolai Gerasimenko tha në gjykatë se ...
Pse besoj sekretarin e shtypit të Lukashenkës
Sekretari i shtypit i kreut të Bjellorusisë Natalia Eismont i bëri thirrje raporteve të disa mediave se Alexander Lukashenko u shtrua në spital me një goditje, "absurditet i plotë", dhe personalisht i thashë ...
"Nezigar" - kjo është serioze? Çka ka shkruar ky kanal në lidhje me Bjellorusinë dhe atë që duket të jetë e vërtetë
Kanali rus i telegramit informoi 30 korrik se Alexander Lukashenko thuhet se kishte një goditje dhe se ai kishte shkallën 3-të të dyenabet. Zyra e shtypit e Lukashenkës është ...
"Në rastin e një vendi të lirë për zyrën e presidentit". Kush do ta zëvendësojë Lukashenkën me Kushtetutë?
Një numër i mediave të huaja shpërndanin informacionin që Alexander Lukashenko kishte një goditje. Zëdhënësja Natalia Eismont tha për Lirinë se kjo ishte absurditet absolut. Sipas Natalia Eismont, ...
Lukashenko u shfaq në hapësirën e informacionit pas thashethemeve të një "goditjeje"
Alexander Lukashenko pranoi raportin e Kryetarit të Komitetit Ekzekutiv të Oblast Minsk Anatoli Ichachanka. Sipas BelTA, takimi diskutoi ecurinë e fushatës së korrje në rajon, zhvillimin e ...

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *