Biznesmenët bjellorusë besojnë se acumen biznesi dhe komunikimi janë më të rëndësishme se arsimi

Për t'u bërë të pasur, sipas përfaqësuesve të bizneseve të vogla dhe të mesme, më shumë nevojë për praddpremalntsy, acumen e biznesit, komunikimit. Në shumë pak respekt - arsim, talent, mirësjellje.

Qendra e Institutit për Privatizim dhe Menaxhim paraqiti rezultatet e një studimi të bizneseve të vogla dhe të mesme: çfarë ka ndryshuar pas krizës, cilat janë orientimet e vlerave në biznes.

Mbështetësit e reformave të tregut janë bërë shumë më tepër sesa përkrahësit e rregullimit të shtetit (78% vs 17%) - ky është përfundimi i arritur nga hulumtuesit e IPM. Në vitet e fundit, bizneset e vogla dhe të mesme kanë zhvilluar në një ritëm më të shpejtë sesa ekonomia në tërësi. Kreditë janë bërë më të përballueshme për përfaqësuesit e bizneseve të vogla dhe të mesme.

Sidoqoftë, viti i dytë me radhë ka pasur një rënie të kënaqshmërisë me nivelin e kualifikimeve, arsimimin e punonjësve të saj. Personeli po bëhet një burim i pakët.

Në të njëjtën kohë, hulumtuesit e IPM, duke analizuar rezultatet e një studimi të përfaqësuesve të 405 të bizneseve të vogla dhe të mesme, erdhën në disa përfundime paradoksale. Pyetja u parashtrua: "Cilët cilësi duhet të bëhen të pasur në Bjellorusi?"

Në radhë të parë - pradpremalnasts, grip biznesi (71, 6%).

Në të dytën - disponueshmëria e lidhjeve të nevojshme (52,3%).

Për kapacitetin e punës së tretë (51,6%).

E katërta është mendja (45,2).

Në fatin e pestë - fat (38,6).

Dhe vetëm 26,6% e të anketuarve besojnë se edukimi është i nevojshëm për të arritur pasurinë.

Ajo që nevojitet është talenti, mirësjellja, madje edhe më pak.

6,1% e të anketuarve besojnë: në mënyrë që të bëheni të pasur, keni nevojë për imoralitet.

Dasledytsa Daria Urban. Photo Paul Berasneva
Dasledytsa Daria Urban. Photo Paul Berasneva

"Vlerat janë baza mbi të cilën mbështetet gjithë aktiviteti. Ne jemi duke u mbështetur në vlerat që kemi në prioritet, ne zgjedhim vektorin e aktivitetit tonë.

Ne e shohim se biznesi preferon lidhjet e duhura. Për më tepër, sa më keq gjendja ekonomike e ndërmarrjes, aq më shumë njerëz zgjedhin lidhjen. Sa më mirë gjendja ekonomike e ndërmarrjes, aq më pak biznesmenët zgjedhin lidhjet - ata zgjedhin mirëdashje, arsim, mendje.

Njerëzit më të suksesshëm, aq më shumë udhëtojnë, aq më shumë zgjedhin faktorët moralë ", thotë studiuesi Daria Urban.

svaboda.org

(Totali i shikimeve: 312 Koha, vizitat 1 në ditë)

Përhapeni dashurinë

Postimet e ngjashme 2X:

Dëshmitari në rastin "REB", i cili pranoi gjatë marrjes në pyetje në transportin e parave, refuzoi të dëshmojë në gjykatë
Në ditën e dytë të gjykimit, udhëheqësit e sindikatës REP, Gennady Fedynich dhe Igor Komlik, vazhdojnë të vënë në pyetje dëshmitarët. Dëshmitari Nikolai Gerasimenko tha në gjykatë se ...
Pse besoj sekretarin e shtypit të Lukashenkës
Sekretari i shtypit i kreut të Bjellorusisë Natalia Eismont i bëri thirrje raporteve të disa mediave se Alexander Lukashenko u shtrua në spital me një goditje, "absurditet i plotë", dhe personalisht i thashë ...
"Nezigar" - kjo është serioze? Çka ka shkruar ky kanal në lidhje me Bjellorusinë dhe atë që duket të jetë e vërtetë
Kanali rus i telegramit informoi 30 korrik se Alexander Lukashenko thuhet se kishte një goditje dhe se ai kishte shkallën 3-të të dyenabet. Zyra e shtypit e Lukashenkës është ...
"Në rastin e një vendi të lirë për zyrën e presidentit". Kush do ta zëvendësojë Lukashenkën me Kushtetutë?
Një numër i mediave të huaja shpërndanin informacionin që Alexander Lukashenko kishte një goditje. Zëdhënësja Natalia Eismont tha për Lirinë se kjo ishte absurditet absolut. Sipas Natalia Eismont, ...
Lukashenko u shfaq në hapësirën e informacionit pas thashethemeve të një "goditjeje"
Alexander Lukashenko pranoi raportin e Kryetarit të Komitetit Ekzekutiv të Oblast Minsk Anatoli Ichachanka. Sipas BelTA, takimi diskutoi ecurinë e fushatës së korrje në rajon, zhvillimin e ...

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *