Pengesa të rregullta në rastin e mjekëve: gjysma milion dollarë u gjetën në arkën e drejtorit të RNPTs

Komiteti i Sigurisë Shtetërore e ndaloi Alexander Beletsky, drejtor i Qendrës Republikane të Traumatologjisë dhe Ortopedisë për ryshfet, dhe gjeti 500 mijë dollarë në arka. Kjo u njoftua nga kryetari i KGB Valery Vakulchik.

«Aleksander Beletsky të paraburgosur dhe të burgosur për organizimin e mirëmbajtjes dhe riparimit të pajisjeve mjekësore nga strukturat tregtare dhe pagesa për shërbimet e kryera. Gjatë kryerjes së një kërkimi në garazhin e tij dhe në vendin e tij të banimit, rreth 500 mijë dollarë u gjetën në arka, në ekuivalent ", - përmend BelTA KGB Kryetar.

Ryshfetet e zëvendësministrit: nga 2,5 në 10 mijë dollarë

Përveç kësaj, zëvendësministri i Shëndetësisë u ndalua dhe u arrestua Igor Lositsky. Sipas Vakulchik, adbinavachvayetstsa zyrtar në një zgjidhje të favorshme të çështjeve brenda kompetencave të tij për të organizuar regjistrimin shtetëror të produkteve mjekësore, si dhe një qëndrim besnik në përzgjedhjen e furnizuesve të mallrave mjekësore. Shumat e ryshfetit shkonin nga 2,5 në 10 mijë dollarë, njoftoi Valery Vakulchyk.

Ndër të pandehurit në rastet penale janë edhe mjeku kryesor i Spitalit Klinik të Qytetit 1 në Minsk Oleg Fomin. Ai u arrestua për të ndihmuar në organizimin e prokurimit të një institucioni mjekësor për nevojat e spitalit. Gjatë kontrollit të vendbanimit të tij, u gjetën rreth 140 mijë dollarë.

Gjithashtu, rastet penale janë ngritur kundër mjekëve kryesorë të Spitalit Klinik të Qytetit 9 në Minsk Valeriya Kushnyarenky, Spitali Klinik Rajonal i Minskut Andrei Korolki dhe spitali rajonal klinik Vitebsk Anatoli Aladzky. Mjeku kreu i Qendrës Republikane për Rehabilitimin Mjekësor dhe Trajtimin Balneal Sergej Korytko.

Në këtë kohë për krimet e parashikuara nga Neni. 430 "Marrja e ryshfetit", art.431 "Marrja e një hambar" dhe art. 243 "Shmangia nga pagesa e taksave dhe tarifave" të Kodit Penal zbatoi masa të ndryshme parandaluese kundër zyrtarëve të 37. Në total, më shumë se 60 njerëz shfaqen në "rastet e mjekëve".

Të gjithë ata, sipas KGB, kanë marrë në mënyrë të përsëritur shpërblime të paligjshme monetare për ndihmën e tyre në furnizimin e medavstavlyavannya dhe produkteve mjekësore me çmime të fryra. Të gjithë ata që sillen në përgjegjësi penale, me përjashtim të të paraburgosurve të fundit, akuzohen sipas këtyre neneve kriminale.

Ndalimi i mjekëve. Çfarë është e rëndësishme të dini

  • 11 qershor ai u bë i vetëdijshëm për arrestimin e drejtorit të ekspertëve shëndetësor të Qendrës Aleksandër Stolyarov, si dhe zëvendësin e tij (për krijimin e "kushteve tërheqëse e furnizimit të pajisjeve mjekësore të importuara furnizuesit e tyre 'në spitalet dhe klinikat publike).
  • 18 qershor "Ditari", raportoi "arrestimet masive në strukturat e Ministrisë së Shëndetësisë", - më shumë se 10 njerëz - në një transaksion në furnizimin e pajisjeve Belarusian institucioneve mjekësore me çmime të fryra, në skemat e qartë mashtruese.
  • Ndër të paraburgosurit ishte kreu i shërbimit mjekësor të Ministrisë së Mbrojtjes Alexei Eskov.
  • 19 Ministria e Brendshme qershor njoftoi arrestimin e patolyagaanatama kryesore të Ministrisë së Shëndetësisë, kreu i qendrës së qytetit patolyagaanatamіchnaga klinike Arkady Puchkov (për një ryshfet gjatë 10 viteve vlerë rreth 200 mijë dollarë).
  • 25 qershor, media njoftoi për ndalimin javën e kaluar të mjekut kreu të spitalit rajonal të Minsk Andrei Korolki (thuhet për "shpërdorim detyre") dhe kreu i departamentit të shëndetësisë të Komitetit Ekzekutiv të Oblast Grodno Andrei Strizhak.
  • Sipas Zëvendës Prokurorit të Përgjithshëm të Bjellorusisë Aleksei Stuk, industria e kujdesit shëndetësor po udhëheq në aspektin e numrit të kriminelëve të korruptuar: 114 për pesë muaj 2018.
  • 25 Qershor, KGB njoftoi gjetjet e ryshfetit në sektorin e shëndetësisë. Kryetari KGB Valery Vakulchik raportuar se ndaluar dhe marrë në kujdestari zyrtarëve 33, dhe të gjithë erdhën nën vëmendjen e më shumë se njerëzit 50 (për marrjen e ryshfetit davanne dhe evazionit shumat e taksave dhe tarifave). Pothuajse të gjithë e njihnin fajin dhe bashkëpunonin me hetimin.
  • 28 Qershor, kryetari i KGB-së tha se jo të gjitha informatat rreth krimeve të korrupsionit janë vënë në dispozicion të publikut akoma: një hetim është në proces, do të ketë shumë më tepër informacion.

svaboda.org

(Totali i shikimeve: 368 Koha, vizitat 1 në ditë)

Përhapeni dashurinë

Postimet e ngjashme 2X:

Dëshmitari në rastin "REB", i cili pranoi gjatë marrjes në pyetje në transportin e parave, refuzoi të dëshmojë në gjykatë
Në ditën e dytë të gjykimit, udhëheqësit e sindikatës REP, Gennady Fedynich dhe Igor Komlik, vazhdojnë të vënë në pyetje dëshmitarët. Dëshmitari Nikolai Gerasimenko tha në gjykatë se ...
Pse besoj sekretarin e shtypit të Lukashenkës
Sekretari i shtypit i kreut të Bjellorusisë Natalia Eismont i bëri thirrje raporteve të disa mediave se Alexander Lukashenko u shtrua në spital me një goditje, "absurditet i plotë", dhe personalisht i thashë ...
"Nezigar" - kjo është serioze? Çka ka shkruar ky kanal në lidhje me Bjellorusinë dhe atë që duket të jetë e vërtetë
Kanali rus i telegramit informoi 30 korrik se Alexander Lukashenko thuhet se kishte një goditje dhe se ai kishte shkallën 3-të të dyenabet. Zyra e shtypit e Lukashenkës është ...
"Në rastin e një vendi të lirë për zyrën e presidentit". Kush do ta zëvendësojë Lukashenkën me Kushtetutë?
Një numër i mediave të huaja shpërndanin informacionin që Alexander Lukashenko kishte një goditje. Zëdhënësja Natalia Eismont tha për Lirinë se kjo ishte absurditet absolut. Sipas Natalia Eismont, ...
Lukashenko u shfaq në hapësirën e informacionit pas thashethemeve të një "goditjeje"
Alexander Lukashenko pranoi raportin e Kryetarit të Komitetit Ekzekutiv të Oblast Minsk Anatoli Ichachanka. Sipas BelTA, takimi diskutoi ecurinë e fushatës së korrje në rajon, zhvillimin e ...

Lini një Përgjigju

Adresa juaj e emailit nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *