Oekraïense investeerder bevestigt terugtrekking uit Orsha-fabriek, genationaliseerd in Wit-Rusland

Zaparoska Motor Sich verwacht dat het binnen de volgende week overeenstemming zal bereiken over de voorwaarden voor de overdracht van zijn belang in Orsha Aircraft Repair Plant aan de Wit-Russische staat.

  • "Het is bekend dat de president van Wit-Rusland Alexander Loekashenko in de Orsha-fabriek was, legde een verklaring af. Ja, we gaan echt van daaruit, en de details zullen in de nabije toekomst worden overeengekomen. Als gevolg hiervan zullen we zeker informeren ", - zei de directeur van" Motor Sich "in zaken van public relations Anatoly Malysh.

Op hetzelfde moment, liet hij het antwoord op de vraag, bepaalt de betaling door de Wit-Russische kant van de vergoeding voor de overdracht van aandelen van het bedrijf aan Oekraïense investeerders: "Binnen de komende week zal alles worden overwogen."

Tot nu toe behoorde 60% van de aandelen van de fabriek tot het Oekraïense bedrijf "Motor Sich" en 40% - aan het Wit-Russische bedrijf "Systems of Investments and Innovations", eigendom van een Wit-Russische zakenman Alexander Sadovy. Maar 11 juli Alexander Loekashenko kondigde de nationalisatie van de onderneming aan.

  • Tijdens het bezoek aan Orsha Aircraft Repair Plant Loekasjenko zei dat "dit vanaf vandaag een staatsbedrijf is", omdat "er hier niet langer iemand is".
Alexander Loekasjenko tijdens zijn bezoek aan JSC "Orsha Aircraft Repair Plant"
Alexander Loekashenko tijdens zijn bezoek aan de JSC "Orsha Aircraft Repair Plant"

Hij tekende een bevel om de effectieve werking van de Orsha Aircraft Repair Plant te herstellen, maar tot nu toe is het nog niet gepubliceerd - hoe zal het gebeuren национализация, is onbekend.

In mei het parket van de procureur-generaal van Wit-Rusland opende een strafzaak in relatie tot de voormalige algemeen directeur van JSC "Orsha Aircraft Repair Plant" en functionarissen van de POT "Motor Sich" (Oekraïne).

  • "De reden was de schade veroorzaakt door ambtenaren van de fabriek tot een bijzonder groot bedrag, evenals aanzienlijke schade aan haar belangen," Hoofd van de procureur-generaal.

Dit jaar in mei, de president van Motor Sich Vyacheslav Boguslaev vloog naar Wit-Rusland om te onderhandelen over een verandering in de Wit-Russische aandeelhouder van de Orsha-fabriek. Na de besprekingen vertelde hij de Oekraïense journalisten dat "Motor Sich" zijn deel van de investeringsverplichtingen had vervuld "door 110%" en geïnvesteerd in 20 miljoen dollar in de ontwikkeling van de vliegtuigreparatie-installatie.

  • volgens Vyacheslav Boguslaev, 2017 jaar Orsha-fabriek voltooid met winst.

In april, een privévliegtuig van Vyacheslav Boguslayev, waarbij de president van Motor Sich naar de aandeelhoudersvergadering vloog, kon het vliegveld niet verlaten in het dorp Bolbasovo (regio Vitebsk), waar de plant is gevestigd. Toen werd gemeld dat het Yak-40-vliegtuig, waarop hij naar Wit-Rusland vloog, door de Wit-Russische zijde was gearresteerd om Boguslaev te dwingen financiële claims op de Wit-Russische fabriek in te trekken.

In een commentaar op Freedom over de situatie met het vliegtuig zei de directeur van Motor Sich in zaken van public relations Anatoly Malysh:

  • "Het vliegtuig werd niet gearresteerd. Hij mocht niet vliegen. Maar nu is het vliegtuig al thuis, we hebben het. "

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 213 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Verspreid de liefde

Gerelateerde berichten 2X:

De getuige in de "REB-zaak", die tijdens de ondervraging in het vervoer van geld bekende, weigerde in de rechtszaal te getuigen
Op de tweede dag van het proces blijven de leiders van de REP-vakbond Gennady Fedynich en Igor Komlik de getuigen ondervragen. Getuige Nikolai Gerasimenko vertelde voor de rechtbank dat ...
Waarom ik de perssecretaris van Loekashenka geloof
De perssecretaris van het hoofd van Wit-Rusland, Natalia Eismont, belde berichten van een aantal massamedia dat Alexander Loekashenko in het ziekenhuis was opgenomen met een beroerte, "complete onzin", en persoonlijk heb ik haar gezegd ...
"Nezigar" - is dit serieus? Wat dit kanaal over Wit-Rusland schreef en wat lijkt te kloppen
Het Russische anonieme Telegram-kanaal liet op 30 juli weten dat Alexander Loekashenko naar verluidt een beroerte heeft gehad en dat hij 3-graad van dyenabet heeft. Het perskantoor van Lukashenka is ...
"In het geval van een vacature voor het kantoor van president." Wie zal Loekashenka vervangen door de grondwet?
Een aantal buitenlandse media verspreidden informatie die Alexander Loekashenko een beroerte had. De woordvoerster Natalia Eismont zei tegen Freedom dat dit volstrekte onzin was. Volgens Natalia Eismont, ...
Loekashenka verscheen in de informatieruimte na geruchten over een "beroerte"
Alexander Loekashenko ontving het rapport van de voorzitter van het uitvoerend comité van de Oblast van Minsk, Anatoly Ichachanka. Volgens BelTA besprak de vergadering de voortgang van de oogstcampagne in de regio, de ontwikkeling van ...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *