Over grootvader Pikhto, die zich in het ontgroening van het Wit-Russische leger organiseerde

In Gomel is er nog een proef voor ontgroening. Deze keer - tussen de grenswachten.

Aan het hof geprobeerd om erachter te komen - wie is de schuldige, wat te doen? Niemand heeft de schuld. In ieder geval van mensen. 'Sistema', de familie van de beschuldigde is zeker. "En journalisten die schrijven over dergelijke processen", voegde ze eraan toe. 'Society', wijst de grensbeambte naar de rechtbank. De slachtoffers zelf beschouwen de 'grootvaders' niet als schuldig. In het geval er relevante documenten zijn. "Heb je ze vergeven?", Vraagt ​​de rechter. "Ja!" De soldaten sprongen op.

"Het is niet het leger dat ze zo gemaakt heeft. Zij zijn degenen die daar kwamen! "

In de rechtszaal waren de materialen van de strafzaak lang en vervelend verdoofd. Ik had geluk - een officier van de militaire eenheid zat naast me, die fluisterend commentaar gaf op alle papieren die de rechter opsomde. "In het geval is er een analytische beoordeling van de situatie met niet-statutaire manifestaties voor een deel," zei de rechter. "Dus dat is wat we deden!", Fluistert de officier.

"Er is een verslag van de algemene vergadering van personeel in de zaak", luidt de rechter.

"Wij waren het die de vergadering hielden! We hebben alles gedaan zodat er niet zoiets was! "- spreekt de grenswachter fel uit.

"In het geval er een certificaat van psychologisch werk met de slachtoffers is", zei de rechter.

"So. Onze psychologen hebben met hen samengewerkt! "- verzekert de grenswachter mij.

"In het geval er plannen zijn om preventieve gesprekken met personeel te voeren."

"Dit is ons plan, we hebben het goed gemaakt, het was!" (De officier fluistert heftig).

Volgens de materialen van de zaak, hielden de soldaten preventieve gesprekken "Over vriendschap en militaire samenwerking", "Over strafrechtelijke aansprakelijkheid voor ontgroeningen." De officier knikt met zijn hoofd en bevestigt dat ze zijn geëscorteerd!

"Het leger is de lakmoesproef van de samenleving"

De soldaten kregen een preventiefilm te zien met de titel "De grens niet oversteken" over het onderwerp ontgroening. "Dit is onze film, de grenswachten, we schoten erop en toonden het! Zelfs vóór deze misdaad. En zij? Wat hebben ze gedaan? We hebben ze allemaal ondertekend met strafartikelen voor militaire overtredingen! "- de grenswachter is verontwaardigd.

Hij bewijst: het is niet de schuld van het leger. "Ze kwamen daar!" Bovendien kan het leger een jaar lang geen man van een man vormen! Onze hoofdtaak is de bescherming van de staatsgrens en wij zijn hier allemaal mee bezig, "fluistert de officier.

Wat als de bende? Wat zal het geven? Arresteer degenen die de "burger" verslaan en ernaar verlangen. Ze zullen zeggen dat ze ook zijn geslagen - anderen zullen worden gearresteerd. Stel je voor wat een kettingreactie zal worden, je zult de helft van het land in de gevangenis moeten stoppen!

"Er zijn brieven van individuele psychologische ondersteuning van soldaten in de zaak," de rechter leest monotoon. "Dus dat is wat we deden! Voor elk, let op, heb een brief. Ze volgden hun psychologische toestand, hun humeur, zodat er geen suïcidale komedie was, gedragsafwijkingen. We wisten van hen familieleden, vrienden, vrienden, hun hobby's - over alles wat hen overkomt! Deze letters zijn nodig en belangrijk om een ​​persoon psychologisch te zien in de dynamiek, "- zei de grenswachter.

Hij is oprecht verontwaardigd over het gedrag van zijn voormalige ondergeschikten. "Het is niet de schuld van het leger! Het leger is de lakmoesproef van de samenleving, "knikt de grenswachter naar de zijkant van het raam. Voor het raam zijn er jaloezieën. Op de blinds - een preventief papier "Raak je handen niet aan!". Buiten het raam - avtozak. De paddy wagen - de politie. Aan de deur van het konvooi.

Bij de wil was een presidentiële beurs, in het leger werd een crimineel?

Een officier in twee uur na de rechtszaak overtuigde mij ervan dat het leger in ontgroening niet de schuldige was. Dit zijn de jongens die betrapt zijn. Een enkel geval. Ondertussen in zaken - reeks kenmerken van beschuldigden. Van de woonplaats, studie, werk, dienst in het leger. Allen zijn positief.

"Ervaren, heeft organisatorische vaardigheden, kritiek reageert correct beleefd communiceren, klaar om zijn kameraden te helpen, heeft een hoog niveau van anti-corruptie bewustzijn in razgaloshvannі ambtsgeheim wordt niet gezien, hij weet het charter eisen, hun verantwoordelijkheden, in staat is om de aard en de strekking van commandanten bevelen te begrijpen, neemt deelname aan het openbare leven, gehoorzaamt zonder twijfel", - lees uit een van de kenmerken van de rechter.

Een ander kenmerk - van "vrijheid", een plaats van studie. Daaruit volgt dat de verdachte - een goed opgeleide, goed gemanierd en beleefd, speelde accordeon en accordeon, kreeg een presidentiële beurs voor talentvolle jongeren.

En dit is niet de schuld! Geen freaks.

Ik herinner me mijn oom, te goedgelovig, zoals ik. "Luister daar eens naar op tv - goed! Een andere - en deze heeft gelijk! Ten derde - en dat ook! "Oom maakte grote ogen - wie moest hij geloven?

De slachtoffers hebben getekend dat zij geen klachten hebben over hun overtreders

In het geval er papieren zijn ondertekend door de slachtoffers, dat ze geen aanspraken hebben op de "grootvaders". "Heb je dit getekend? Echt waar? Vergeef je ze? "- geeft de rechter aan. "Ja!" - de slachtoffers sprongen. Vergeven.

De rechter verwijst naar de beklaagden: "Hebt u preventieve maatregelen met u genomen, zoals hier staat? Uitgevoerd? Hoe verklaart u deze acties dan? Nee? "Helemaal niet. De jongens in het "aquarium" lieten hun hoofd zakken.

"Vanaf het allereerste begin besefte ik in het leger dat iedereen de schuld krijgt als iets de schuld krijgt. Iedereen antwoordt. Daarom, dus ... Ik dacht dat ik het moreel van de slachtoffers zo zou versterken, "zei een beschuldigde.

Het systeem dat de keten heeft gesloten is de schuldige. Zal een korte zamykane redden

Op de veranda van de rechtbank vond dat de harde manier wat de woorden van de beschuldigde "als er iets mis is een -. De verantwoordelijkheid van alle" Alleen omgekeerd. Alles was de schuld, ik antwoordde alleen. "Het is via jou, journalisten! Schrijf, schrijf! Schrijf je echt de waarheid? Wat zijn ze - deze criminelen, jullie zijn allemaal geschreven "- viel me beschuldigd familieleden. Zij voerden aan dat ik en collega's niet de waarheid kennen. In reactie, ik wilde werpen op de schouders van de mantel in de Romeinse stijl met rode voering, spring op een bank en schreeuwende stem van Pilatus: "Wat is waarheid" Door Sanmі-451 uit de film "Cloud Atlas", die zegt dat "de waarheid de waarheid is altijd hetzelfde ", We zijn nog niet gegroeid.

Familieleden papіkalі me dat ik kan zien, "adkasіla" door het leger. "Dat is zo u was, zou je weten welke handen naar blauw, wanneer de" punch elk "en geen dergelijke schade hebben geleden, volgens het onderzoek!" - ze uitgelegd.

Misschien werden hun jongens na de oproep verslagen, dus waarom? "En wie zal je de waarheid vertellen?" Ze waren aan het kloppen, niet aan het slaan ... Wat als de bende? Wat zal het geven? Arresteer degenen die de "burger" verslaan en ernaar verlangen. Ze zullen zeggen dat ze ook zijn geslagen - anderen zullen worden gearresteerd. Stel je voor wat een kettingreactie zal worden, je zult de helft van het land in de gevangenis moeten stoppen! "- redeneerden de familieleden van de beschuldigde.

Ze weten het zeker: de jongens "maken zich misschien schuldig aan iets", maar niet de manier waarop het wordt geserveerd, is het eerste. Ten tweede - het systeem is de schuldige. Degene die deze keten heeft gesloten. Alleen een kortsluiting zal ons redden.

En niemand is schuldig aan mensen. Niemand. Zelfs ik. Ik ben er tenslotte ook in geslaagd om "over te schakelen" naar collega's in een gesprek met familieleden van de verdachte. Ze schreven abi-dat. Ik schrijf alleen de waarheid.

De meningen in de blogs geven de mening van de auteurs zelf weer en weerspiegelen niet noodzakelijk de redactionele positie.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 205 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Verspreid de liefde

Gerelateerde berichten 2X:

De getuige in de "REB-zaak", die tijdens de ondervraging in het vervoer van geld bekende, weigerde in de rechtszaal te getuigen
Op de tweede dag van het proces blijven de leiders van de REP-vakbond Gennady Fedynich en Igor Komlik de getuigen ondervragen. Getuige Nikolai Gerasimenko vertelde voor de rechtbank dat ...
Waarom ik de perssecretaris van Loekashenka geloof
De perssecretaris van het hoofd van Wit-Rusland, Natalia Eismont, belde berichten van een aantal massamedia dat Alexander Loekashenko in het ziekenhuis was opgenomen met een beroerte, "complete onzin", en persoonlijk heb ik haar gezegd ...
"Nezigar" - is dit serieus? Wat dit kanaal over Wit-Rusland schreef en wat lijkt te kloppen
Het Russische anonieme Telegram-kanaal liet op 30 juli weten dat Alexander Loekashenko naar verluidt een beroerte heeft gehad en dat hij 3-graad van dyenabet heeft. Het perskantoor van Lukashenka is ...
"In het geval van een vacature voor het kantoor van president." Wie zal Loekashenka vervangen door de grondwet?
Een aantal buitenlandse media verspreidden informatie die Alexander Loekashenko een beroerte had. De woordvoerster Natalia Eismont zei tegen Freedom dat dit volstrekte onzin was. Volgens Natalia Eismont, ...
Loekashenka verscheen in de informatieruimte na geruchten over een "beroerte"
Alexander Loekashenko ontving het rapport van de voorzitter van het uitvoerend comité van de Oblast van Minsk, Anatoly Ichachanka. Volgens BelTA besprak de vergadering de voortgang van de oogstcampagne in de regio, de ontwikkeling van ...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *