Uitvoerend comité van de stad Minsk: "De begraafplaats Kalvariyskoye wordt ook aangelegd"

De ontmanteling van grafhekken en de vestiging van standaard grafstenen in Kalwaria kan al volgend jaar beginnen.

Het feit dat alle begraafplaatsen van Minsk, inclusief de Kalvariyskoe, aangelegd zullen worden voor de staalkaart van het leger, werd een speciale persconferentie verteld door de vice-voorzitter van het stadsbestuur van Minsk. Victor Laptev.

"Vandaag is de term uvedamlennyaў (de noodzaak om de begrafenis, die Spetskambіnatu medewerkers linksaf bij de oude grafstenen voor familieleden en vrienden begraven te rusten -. MS) op andere begraafplaatsen zal eindigen, voor zover ik me herinner, dit jaar, - zei Viktor Laptev. - En het werk aan verbetering zal worden uitgevoerd, te beginnen met de volgende. Als we het specifiek hebben over het werk op de begraafplaats Kalvariyskoye, zijn er vandaag geen plannen. Maar in elk geval zal de opdracht daar worden opgelegd. '

Waarschuwingen op Kalvaryja verscheen in 2012 jaar
Waarschuwingen op het kerkhof van Calvary verschenen in het jaar 2012

De functionaris zei ook dat het stadsbestuur van Minsk de mogelijkheid zal overwegen om rekening te houden met enkele kritische opmerkingen die werden geuit na het begin van de voltooiing van de militaire begraafplaatsen.

"Zeker, bepaalde ervaringen en meningen, waaronder de publieke opinie, zullen in aanmerking worden genomen," zei Laptev. - We zouden niet negatief willen aantrekken. We zouden graag zien dat het vredesproces soepel verloopt. Maar de volgorde op alle begraafplaatsen zal worden geïnduceerd. Inclusief in de Kalwari. "

De Kalvariyskoe-begraafplaats is de oudste necropolis in Minsk. Het telt ongeveer 30 duizend begraafplaatsen (op militair - ongeveer 8 duizend). Bekend sinds het einde van de 18-eeuw. Ze zijn de historische en culturele waarde van de eerste categorie, ze worden beschermd door de staat.

Eind juni hebben de autoriteiten beloofde te schorsen verwezenlijking van militaire begraafplaatsen. activisten geclaimd, dat "landschapsarchitectuur lijkt op slijtage", en riep op tot bescherming van de begraafplaats. Werknemers tijdens de "reconstructie" we zettenidentieke moderne suprahalonen in plaats van unieke grafstenen. Het bleek, dat de reconstructie van de militaire begraafplaatsen werd uitgevoerd zonder een project en met schendingen van de voorwaarden van het ministerie van Cultuur.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 308 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Verspreid de liefde

Gerelateerde berichten 2X:

De getuige in de "REB-zaak", die tijdens de ondervraging in het vervoer van geld bekende, weigerde in de rechtszaal te getuigen
Op de tweede dag van het proces blijven de leiders van de REP-vakbond Gennady Fedynich en Igor Komlik de getuigen ondervragen. Getuige Nikolai Gerasimenko vertelde voor de rechtbank dat ...
Waarom ik de perssecretaris van Loekashenka geloof
De perssecretaris van het hoofd van Wit-Rusland, Natalia Eismont, belde berichten van een aantal massamedia dat Alexander Loekashenko in het ziekenhuis was opgenomen met een beroerte, "complete onzin", en persoonlijk heb ik haar gezegd ...
"Nezigar" - is dit serieus? Wat dit kanaal over Wit-Rusland schreef en wat lijkt te kloppen
Het Russische anonieme Telegram-kanaal liet op 30 juli weten dat Alexander Loekashenko naar verluidt een beroerte heeft gehad en dat hij 3-graad van dyenabet heeft. Het perskantoor van Lukashenka is ...
"In het geval van een vacature voor het kantoor van president." Wie zal Loekashenka vervangen door de grondwet?
Een aantal buitenlandse media verspreidden informatie die Alexander Loekashenko een beroerte had. De woordvoerster Natalia Eismont zei tegen Freedom dat dit volstrekte onzin was. Volgens Natalia Eismont, ...
Loekashenka verscheen in de informatieruimte na geruchten over een "beroerte"
Alexander Loekashenko ontving het rapport van de voorzitter van het uitvoerend comité van de Oblast van Minsk, Anatoly Ichachanka. Volgens BelTA besprak de vergadering de voortgang van de oogstcampagne in de regio, de ontwikkeling van ...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *