Regelmatige detenties in het geval van artsen: een half miljoen dollar werd gevonden in de cache van de directeur van de RNPT's

Het Staatsveiligheidscomité hield Alexander Beletsky, de directeur van het Republikeinse Wetenschappelijk en Praktisch Centrum voor Traumatologie en Orthopedie, gevangen voor omkoping en vond 500 duizend dollar in zijn caches. Dit werd aangekondigd door de voorzitter van de KGB Valery Vakulchik.

«Alexander Beletsky vastgehouden en gevangengezet voor het organiseren van het onderhoud en de reparatie van medische apparatuur door commerciële structuren en betaling voor verleende diensten. Bij het uitvoeren van een zoekopdracht in zijn garage en op zijn woonplaats werd ongeveer 500 duizend dollar gevonden in caches, in equivalent, "- citeert Belta KGB voorzitter.

Steekpenningen van de vice-minister: van 2,5 tot 10 duizend dollar

Daarnaast werd de vice-minister van Volksgezondheid vastgehouden en in hechtenis genomen Igor Lositsky. Volgens Vakulchik, adbіnavachvaetstsa officiële gunstig telt onder haar bevoegdheid over de organisatie van de staat registratie van medische hulpmiddelen, evenals lyayalnae verhouding bij het selecteren van leveranciers medtehnіkі. De bedragen aan steekpenningen varieerden van 2,5 tot 10 duizend dollar, stelde Valery Vakulchyk op de hoogte.

Onder de beklaagden in de strafzaken bevindt zich ook de hoofdarts van het 1 City Clinical Hospital in Minsk Oleg Fomin. Hij werd vastgehouden omdat hij assisteerde bij de organisatie van de aanschaf van een medische faciliteit voor de behoeften van het ziekenhuis. Tijdens het zoeken naar zijn woning, werd ongeveer 140 duizend dollar gevonden.

Ook worden er strafzaken aanhangig gemaakt tegen de hoofdartsen van het 9 City Clinical Hospital in Minsk Valeriya Kushnyarenky, Minsk Regional Clinical Hospital Andrei Korolki en het Vitebsk Regional Clinical Hospital Anatoly Aladzky. De hoofdarts van het Republikeins Centrum voor Medische Revalidatie en Balneale Behandeling Sergey Korytko.

Op dit moment voor de misdaden voorzien door Art. 430 'Omkoping', art.431 'Een schuur omkopen' en kunst. 243 "Ontwijking van betaling van belastingen en heffingen" van het Wetboek van Strafrecht heeft verschillende preventieve maatregelen tegen 37-functionarissen toegepast. In totaal verschijnen er meer dan 60-mensen in de "dokterszaak".

Allemaal hebben ze volgens de KGB herhaaldelijk illegale financiële beloningen ontvangen voor hun hulp bij het leveren van medavstavlyavannya en medische producten tegen hoge prijzen. Alle personen die strafrechtelijk worden vervolgd, met uitzondering van de laatste gedetineerden, worden onder deze strafrechtelijke artikelen aangeslagen.

Detentie van artsen. Wat is belangrijk om te weten

  • 11 juni werd op de hoogte van de arrestatie van de directeur van het Centrum voor de gezondheid expert Alexander Stolyarov, evenals zijn plaatsvervanger (voor de oprichting van "aantrekkelijke voorwaarden voor de levering van ingevoerde medische apparatuur hun leveranciers in de openbare ziekenhuizen en klinieken).
  • 18 Juni "Diary" gemeld "massa-arrestaties in de structuren van het ministerie van Volksgezondheid" - meer dan 10 mensen - in een transactie op de levering van de Wit-Russische medische instellingen apparatuur tegen te hoge prijzen, in duidelijk frauduleuze praktijken.
  • Onder de gedetineerden bevond zich het hoofd van de medische dienst van het ministerie van Defensie Alexei Eskov.
  • 19 juni ministerie van Binnenlandse Zaken meldde de arrestatie van de belangrijkste patolyagaanatama ministerie van Volksgezondheid, hoofd van het centrum van de stad klinische patolyagaanatamіchnaga Arkady Puchkov (voor een geschenk tijdens 10 jaar ter waarde van ongeveer 200 duizend dollar).
  • 25 juni meldden de media over de detentie van het regionale ziekenhuis Minsk vorige week, de chef-arts Andrei winterkoning (vermeende "misbruik van macht") en het hoofd van de afdeling gezondheid van de Grodno Uitvoerend Comité Regional Andrei Strizhak.
  • Volgens vice-procureur-generaal van Wit-Rusland Alexei Stuk is de gezondheidszorgbranche toonaangevend op het gebied van het aantal corrupte criminelen: 114 voor vijf maanden 2018.
  • 25 juni KGB afgekondigd onthulde feiten van omkoping in de gezondheidssector. KGB-voorzitter Valery Vakulchik gemeld dat aangehouden en in hechtenis 33 ambtenaren genomen, en al kwam onder de aandacht van meer dan 50 mensen (voor het ontvangen en Davanne omkoping en belastingontduiking bedragen aan belastingen en toeslagen). In feite zijn ze allemaal pleitte schuldig en worden aan het onderzoek meewerkten.
  • 28 juni, de voorzitter van de KGB zei dat nog niet alle informatie over corruptiemisdaden beschikbaar is voor het publiek: een onderzoek is aan de gang, er zal veel meer informatie zijn.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 375 Tijd, 3 bezoeken per dag)

Verspreid de liefde

Gerelateerde berichten 2X:

De getuige in de "REB-zaak", die tijdens de ondervraging in het vervoer van geld bekende, weigerde in de rechtszaal te getuigen
Op de tweede dag van het proces blijven de leiders van de REP-vakbond Gennady Fedynich en Igor Komlik de getuigen ondervragen. Getuige Nikolai Gerasimenko vertelde voor de rechtbank dat ...
Waarom ik de perssecretaris van Loekashenka geloof
De perssecretaris van het hoofd van Wit-Rusland, Natalia Eismont, belde berichten van een aantal massamedia dat Alexander Loekashenko in het ziekenhuis was opgenomen met een beroerte, "complete onzin", en persoonlijk heb ik haar gezegd ...
"Nezigar" - is dit serieus? Wat dit kanaal over Wit-Rusland schreef en wat lijkt te kloppen
Het Russische anonieme Telegram-kanaal liet op 30 juli weten dat Alexander Loekashenko naar verluidt een beroerte heeft gehad en dat hij 3-graad van dyenabet heeft. Het perskantoor van Lukashenka is ...
"In het geval van een vacature voor het kantoor van president." Wie zal Loekashenka vervangen door de grondwet?
Een aantal buitenlandse media verspreidden informatie die Alexander Loekashenko een beroerte had. De woordvoerster Natalia Eismont zei tegen Freedom dat dit volstrekte onzin was. Volgens Natalia Eismont, ...
Loekashenka verscheen in de informatieruimte na geruchten over een "beroerte"
Alexander Loekashenko ontving het rapport van de voorzitter van het uitvoerend comité van de Oblast van Minsk, Anatoly Ichachanka. Volgens BelTA besprak de vergadering de voortgang van de oogstcampagne in de regio, de ontwikkeling van ...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *