Of heeft het een groot muziekfestival in de Botanische Tuin van Minsk niet geschaad? Versies van administratie en ecologen

Afgelopen weekend was er in de Botanische Tuin van de hoofdstad een groot muziekfestival "Stereo Weekend with New Radio." Fans van muziekfestivals werden gewaardeerd voor het goede programma en de goede organisatie, gebrek aan lijnen, een grote ruimte, beleefde beveiliging. En de 'groenen', milieuactivisten, hebben kritiek geuit op: de botanische tuin is een wetenschappelijk laboratorium van de Nationale Academie van Wetenschappen, naast de muziek die de vogels, grasvelden en grasvelden afschrikte.

Vrijheid vertegenwoordigt de opvattingen van twee partijen - de leiding van de Botanische Tuin en milieuactivisten.

Het festival "Stereo Weekend with New Radio", waar Ivan Dorn, Manatsik, GusGus, ATL, "Bravo" handelden, wekte een stormachtige discussie op in sociale netwerken. Sommigen waren ongelukkig: de botanische tuin is niet de plaats voor dergelijke festivals.

Journalist Tatiana Zamirovskaya, die in de VS woont, schrijft: "Het lijkt erop dat ik de enige ben die werd overgebracht naar de tranen van foto's van het festival" StreaLeta in the Botanical "(als de auteur - RS): drie scènes, muziek is zomer, geluk, invasie, geweld ... Maar er is ook een ecosysteem."

93 hectare van de botanische tuin is niet volledig gebruikt, bijna de helft van het gebied is omheind met rode en witte whisky: bloembedden, richels, zeldzame planten, dendralyagische verzameling. Er was echter ruimte voor drie scènes, vier food courts, entertainmentzones. Er was een speeltuin, een markt, chelats, talrijke bierplekken. Toiletten werden meer dan vier dozijn gezet.

Administratie van de Botanische Tuin: "Alles was zeer gecultiveerd"

Adjunct-directeur van de Central Botanical Garden Ivan Volodko vertelde Freedom dat de deelnemers en gasten van het festival geen schade aan het gebied hadden aangericht.

"Alles was zeer gecultiveerd, fatsoenlijk. Met dergelijke organisatoren is het erg prettig om te werken. Zones waar we zeldzame planten hebben, dendralyagische verzameling, waren omheind, ook een vijver met zwanen, dus alles is in orde. Gazons, gras had geen tijd om te vertrappen.

Misschien was er ontevredenheid onder de bewoners van de omliggende huizen, die 's avonds laat muziek.

Ik denk niet dat luide muziek de vogels echt bang maakte. En voor de vele kraaien, die te los zitten, bang zijn, dus we zouden alleen gelukkig zijn, "grapte Ivan Volodko.

Arnіtolyag: De tijd was niet goed gekozen

Hoofd van de openbare vereniging "Ahova Ptushak Batskaўščyny" Alexander Vinchevsky was van mening dat parken en botanische tuinen over de hele wereld worden gebruikt voor muziekfestivals, grote concerten, andere massale evenementen, maar in dit geval was de tijd niet erg goed gekozen.

"Het lijkt me dat begin juli dergelijke festivals vroeg in de Botanische Tuin worden gehouden, dit is nogal een luidruchtige gebeurtenis voor vogels. En hoewel de attractie "Super 8" in de buurt, in het park Chelyuskintsev, luid brult vanaf de lente, wennen de vogels eraan. Tussen haakjes, de vogels zijn nesten, zelfs op militaire afstanden, waar kanonnen rammelen.

En in dit geval - was het niet, was het niet, maar dan plotseling zoals het gaf! Volwassen vogels kunnen bang worden en kuikens en nesten werpen. Kuikens van de kou kunnen doodgaan, vooral 's avonds of wanneer het zal regenen. Als vogels actief zingen, betekent dit dat ze kleine kuikens hebben - en nu zijn dezelfde lijsters ijverig.

Maar eind juli, in augustus, kunnen dergelijke grote muziekfestivals al worden gehouden. Zelfs in de Botanische Tuin, "- zegt arnitolyag van" Achovy Ptushak Batskaўščyny ".

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 298 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Verspreid de liefde

Gerelateerde berichten 2X:

De getuige in de "REB-zaak", die tijdens de ondervraging in het vervoer van geld bekende, weigerde in de rechtszaal te getuigen
Op de tweede dag van het proces blijven de leiders van de REP-vakbond Gennady Fedynich en Igor Komlik de getuigen ondervragen. Getuige Nikolai Gerasimenko vertelde voor de rechtbank dat ...
Waarom ik de perssecretaris van Loekashenka geloof
De perssecretaris van het hoofd van Wit-Rusland, Natalia Eismont, belde berichten van een aantal massamedia dat Alexander Loekashenko in het ziekenhuis was opgenomen met een beroerte, "complete onzin", en persoonlijk heb ik haar gezegd ...
"Nezigar" - is dit serieus? Wat dit kanaal over Wit-Rusland schreef en wat lijkt te kloppen
Het Russische anonieme Telegram-kanaal liet op 30 juli weten dat Alexander Loekashenko naar verluidt een beroerte heeft gehad en dat hij 3-graad van dyenabet heeft. Het perskantoor van Lukashenka is ...
"In het geval van een vacature voor het kantoor van president." Wie zal Loekashenka vervangen door de grondwet?
Een aantal buitenlandse media verspreidden informatie die Alexander Loekashenko een beroerte had. De woordvoerster Natalia Eismont zei tegen Freedom dat dit volstrekte onzin was. Volgens Natalia Eismont, ...
Loekashenka verscheen in de informatieruimte na geruchten over een "beroerte"
Alexander Loekashenko ontving het rapport van de voorzitter van het uitvoerend comité van de Oblast van Minsk, Anatoly Ichachanka. Volgens BelTA besprak de vergadering de voortgang van de oogstcampagne in de regio, de ontwikkeling van ...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *