De eigenaar van het gebouw in de buurt van het landgoed 18 eeuw in Shchors: "Ik was een gijzelaar van de situatie"

Activisten vestigden de aandacht op een controversiële bouwplaats in de buurt van het 18e-eeuwse Khreptovichi-landhuis. De eigenaar van het gebouw Dmitry Shanya na de release vorig materiaal Freedom presenteerde zijn positie. Hij zegt dat hij alles volgens de wet doet, maar de bouwplaats tot nu toe heeft opgeschort.

De bouw van een houten gebouw van één verdieping wordt uitgevoerd op het grondgebied van het agro-landgoed Shchors in het dorp Shchorsy, district Novogrudok.

Wat zit er in de agro-gemeenschap "Shchors"?

Agressie bestaat nu uit vier objecten. Dit is een woonhuis (een "lerarenhuis" werd hersteld), een bad (voormalige schuur), een schuur, een open prieel (nieuw gebouwd). De vijfde verwijst naar de zomerkeuken. Het is gebouwd van een oud houten huis uit een naburig dorp, dat hier werd ontmanteld en vervoerd.

Agradsyadiba "Shchors" op het plan
Agradsjaziba "Shchors" op het plan

In aanvulling op het complex van gebouwen, behoort het huis tot 25 hectare grond. Territory omheind.

Agro-toerisme neemt toeristen mee naar een verblijf voor de nacht, open voor bezoekers die een verzameling schilderijen en voorwerpen van het adellijke leven willen zien, culturele evenementen worden daar gehouden. Het huis reconstrueerde de kamers van Adam Mickiewicz, Jan Chechot, de Napoleontische garde met authentieke gravures en kaarten van die tijd, op de muren hangen lithografieën met de kastelen van Wit-Rusland.

Een van de kamers agrousadby "Shchors"
Een van de kamers van het agrotoerisme "Shchors"

Wat heeft de eigenaar geschonden?

Dmitry Shanya zegt dat hij niets gebroken heeft, en hij is verrast dat hij zichzelf in deze situatie moet rechtvaardigen. "Leraarshuis" (er woonde vroeger dorpsleraren) samen met huishoudelijke gebouwen en het gebied dat erbij hoort, kocht hij in de zomer 2015 jaar van individuen. Het huis was geen historische en culturele waarde. Het project voor de reconstructie werd in de zomer van 2016 goedgekeurd door het uitvoerend comité van het Novogrudok District.

woongebouw renovatieproject
Project voor de wederopbouw van een appartementencomplex

Dit jaar, in mei, bereikte het regionale uitvoerend comité een project voor een nieuw gebouw - een zomerkeuken, waarin het de bedoeling is om items van de volkscultuur tentoon te stellen.

zomer keuken project
Summer Kitchen Project

De eigenaar van het landgoed zegt dat niemand hem verplichtte om projecten met het Ministerie van Cultuur of andere instellingen te coördineren. Anders zou hij het gedaan hebben.

Waarom waren de activisten dan verontwaardigd?

De nieuwbouw wordt immers uitgevoerd naast de beroemde bibliotheek van Khreptovichi, die deel uitmaakt van het paleis- en parkcomplex van de 18e-eeuwse Khreptovichi-districten - een historische en culturele waarde. De afstand tot de bibliotheek is ongeveer tien meter.

Agriturismo - een naaste buur van het paleis en park complex
Agrosound - een naaste buur van het paleis- en parkcomplex

Het gebied rond het oude complex moet worden beschermd door de staat. Maar waar de grenzen passeren, is het niet precies bekend, omdat de beschermingszones om wat voor reden dan ook nog niet zijn gedefinieerd. Dit is een veel voorkomende situatie in Wit-Rusland, wanneer er slechts tijdelijke, geschatte beschermingszones zijn. Nu is er een procedure voor hun ontwikkeling en goedkeuring.

Zoals eerder gezegd bij Freedom architect-restaurator Roman Zabello, gebouwen bouwen of ontwerpen die een bedreiging vormen voor het behoud van materiële historische en culturele waarden, zonder de definitie van beschermingszones (artikel 105 van de code van cultuur).

Dus hoe verenig je de constructie- en veiligheidszones?

Dmitry Shanya is van mening dat deze situatie is ontstaan ​​door verschillende interpretaties van de nieuwe Cultuurcode.

"Er waren geen vragen van het ministerie van Cultuur. Voor zover ik begrijp, is de nieuwe wet op cultuur zo wazig en zo verschillend geïnterpreteerd dat lokale autoriteiten zeggen dat alles in orde is, schrijven journalisten dat de wet kan worden geschonden. Misschien, maar niet precies. Maar nog steeds heeft niemand een rechtszaak tegen mij aangespannen. Ik werd een gijzelaar van de situatie ", zegt de eigenaar van de agro-estate.

Bouw opgeschort totdat
De constructie was opgeschort

De eigenaar schorste op verzoek van de lokale autoriteiten de bouw van de zomerkeuken "totdat de omstandigheden werden opgehelderd en de relaties tussen het ministerie van Cultuur en het regionale bestuurscomité van Novogrudok onderling werden opgehelderd."

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 258 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Verspreid de liefde

Gerelateerde berichten 2X:

De getuige in de "REB-zaak", die tijdens de ondervraging in het vervoer van geld bekende, weigerde in de rechtszaal te getuigen
Op de tweede dag van het proces blijven de leiders van de REP-vakbond Gennady Fedynich en Igor Komlik de getuigen ondervragen. Getuige Nikolai Gerasimenko vertelde voor de rechtbank dat ...
Waarom ik de perssecretaris van Loekashenka geloof
De perssecretaris van het hoofd van Wit-Rusland, Natalia Eismont, belde berichten van een aantal massamedia dat Alexander Loekashenko in het ziekenhuis was opgenomen met een beroerte, "complete onzin", en persoonlijk heb ik haar gezegd ...
"Nezigar" - is dit serieus? Wat dit kanaal over Wit-Rusland schreef en wat lijkt te kloppen
Het Russische anonieme Telegram-kanaal liet op 30 juli weten dat Alexander Loekashenko naar verluidt een beroerte heeft gehad en dat hij 3-graad van dyenabet heeft. Het perskantoor van Lukashenka is ...
"In het geval van een vacature voor het kantoor van president." Wie zal Loekashenka vervangen door de grondwet?
Een aantal buitenlandse media verspreidden informatie die Alexander Loekashenko een beroerte had. De woordvoerster Natalia Eismont zei tegen Freedom dat dit volstrekte onzin was. Volgens Natalia Eismont, ...
Loekashenka verscheen in de informatieruimte na geruchten over een "beroerte"
Alexander Loekashenko ontving het rapport van de voorzitter van het uitvoerend comité van de Oblast van Minsk, Anatoly Ichachanka. Volgens BelTA besprak de vergadering de voortgang van de oogstcampagne in de regio, de ontwikkeling van ...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *