Trump biedt de NAVO-landen een nieuwe benchmark voor defensieve uitgaven - 4% van het bbp

De Amerikaanse president zei dit tegen de NAVO-bondgenoten op de alliantie-top (nu is zo'n benchmark 2% van het bbp).

Reuters rapporten over de verklaring van de Amerikaanse leider met verwijzing naar de president van Bulgarije Rumen Radzev. Een niet nader genoemde vertegenwoordiger van de Amerikaanse overheid bevestigde deze informatie aan het bureau, maar legde uit dat dit geen officieel voorstel was.

Dit jaar zullen alleen 8-landen van 29-leden van de alliantie de norm van 2% van het bbp voor defensie-uitgaven bereiken of overschrijden. In Duitsland is dit aandeel 1.24%, in de VS - 4.2%. Daarom drong Trump er bij de rest van de alliantie-landen op aan zich te concentreren op de Amerikaanse standaard van defensieve uitgaven.

Het slotdocument van de top van de alliantie zegt: "We streven naar een betere balans tussen kosten en verantwoordelijkheden van de alliantieleden"

Reuters noemt deze woorden een aanwijzing voor kritiek van de Amerikaanse president dat alliantiepartners te weinig besteden aan defensie.

NAVO-bondgenoten uitten hun bezorgdheid over de acties van Rusland en merkten op dat deze acties leidden tot een vermindering van de stabiliteit en veiligheid. Het document vermeldt ook de solidariteit van de alliantieleden met de Britse beoordeling, volgens welke Rusland de schuld is van de aanval met chemische wapens in de Britse stad Salisbury.

De alliantie stemde er ook mee in om McAdonia uit te nodigen om onderhandelingen te beginnen over toetreding tot de NAVO.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 351 Tijd, 2 bezoeken per dag)

Verspreid de liefde

Gerelateerde berichten 2X:

De getuige in de "REB-zaak", die tijdens de ondervraging in het vervoer van geld bekende, weigerde in de rechtszaal te getuigen
Op de tweede dag van het proces blijven de leiders van de REP-vakbond Gennady Fedynich en Igor Komlik de getuigen ondervragen. Getuige Nikolai Gerasimenko vertelde voor de rechtbank dat ...
Waarom ik de perssecretaris van Loekashenka geloof
De perssecretaris van het hoofd van Wit-Rusland, Natalia Eismont, belde berichten van een aantal massamedia dat Alexander Loekashenko in het ziekenhuis was opgenomen met een beroerte, "complete onzin", en persoonlijk heb ik haar gezegd ...
"Nezigar" - is dit serieus? Wat dit kanaal over Wit-Rusland schreef en wat lijkt te kloppen
Het Russische anonieme Telegram-kanaal liet op 30 juli weten dat Alexander Loekashenko naar verluidt een beroerte heeft gehad en dat hij 3-graad van dyenabet heeft. Het perskantoor van Lukashenka is ...
"In het geval van een vacature voor het kantoor van president." Wie zal Loekashenka vervangen door de grondwet?
Een aantal buitenlandse media verspreidden informatie die Alexander Loekashenko een beroerte had. De woordvoerster Natalia Eismont zei tegen Freedom dat dit volstrekte onzin was. Volgens Natalia Eismont, ...
Loekashenka verscheen in de informatieruimte na geruchten over een "beroerte"
Alexander Loekashenko ontving het rapport van de voorzitter van het uitvoerend comité van de Oblast van Minsk, Anatoly Ichachanka. Volgens BelTA besprak de vergadering de voortgang van de oogstcampagne in de regio, de ontwikkeling van ...

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *