"Сенка микрофон во анусот"

Сергеј Наумчик напиша политички нэкралёг според Николај Џеменчани, каде што прочитав две важни реченици за себе: "Јас не направив смисла" и "не бев според стандардите на ораторски вештини". Без откривање на овие карактеристики, имиџот на поранешниот шеф на Врховниот совет ми се чини нецелосен.

Првата реченица во последните години 25 за белоруската државен врв стана толку некарактеристичен дека многумина се прашуваат е дали тоа е политика да не се валкани трикови? Особено политиката, велат тие, е валкан бизнис.

Се сеќавам на постерите, со кои на почетокот на 1990, обичните луѓе отидоа масовно да протестираат против акциите. "Деменеј - смртта на нашите деца!" - ова е за прикривање на последиците од катастрофата во Чернобил, одошто другиот тогашниот лидер Малофеев ќе слезе во историјата. Властите имаат мало влијание врз она што остануваат во историјата. Како што индиректно тврди Сергеј Наумчик, Дементо не ја криеше вистината за Чернобил.

Уште еден постер од тие митинзи, сосема пролетерски: "Не гласајте за Дементи, тој јаде кавијар, а ние се пот!" Исто така, немаше никаква врска со реалноста. На крајот на краиштата, претседателот на Собранието припаѓаше на патриџата на советските и партиските шефови, кои живееле на "минус" начин и чија скромност достигна несоодветна. Мислам и на облеката и на мебелот на живеалиштето и на оние незгодни "дача". Освен ако оброкот во цекошкиот буфет не може да го поддржи овој "лапам". Веројатно, високата номенклатура беше поинаква, но како сосед на Деменеј на влезот, бев само изненаден од неговата скромност. И, патем, учтивост. Друга карактеристика на официјалното лице, од кое целосно ја изгубивме навиката, е тоа што не очекувате да нападне или агресира, поради што се обидувате да ја заобиколиш страната на најфлексибилниот менталитет денес.

Во неговиот танц на белоруската советска номенклатура, Деменеј не бил најхаризматичен карактер, токму поради неговите ораторски вештини или не-мистерија. Во оваа смисла, тоа може да се спореди со рускиот премиер Черномирдин. Во Белорусија, такви луѓе, за кои се напишани афоризми или "афоризми", немаше повеќе. Назалниот тивко Малофеев малку зборуваше. Пргав зборувач Соколов, во прилог на vasimpavarkhovy svnіnarnykaŭ, запаметен од "филолошки" инцидент. На некој состанок во Брест, тогашниот шеф на регионот, Ефрем Соколов, го забележа над сцената цитатот на Максим Горки, "Човекот со гордост звучи", и побара тој да го напише зборот "Совет" од фронтот.

Афоризми претседателот Сонцето Dementey на "Shasta микрофон" и нивните заменици, кои "долго време беше во анусот", вели со насмевка, и на говорникот - ако не како само лик кај раководството на тогашниот номенклатура, за која може да се каже нешто смешно, но поради позитивните .

Весникот "Свобода" во 1991-м овековечи неколку зборови на Џемиансеев за историјата:

Мислењата изразени во блоговите ги пренесуваат ставовите на самите автори и не мора да ја одразуваат уредувачката позиција.

svaboda.org

(Вкупно прегледи: 252 Време, 1 посети на ден)

Ширете љубов

Поврзани Мислења 2X:

Сведокот во случајот "REB", кој признал за време на сослушувањето за превоз на пари, одбил да сведочи во судот
На вториот ден од главниот претрес, лидерите на синдикатот на Република Грција, Генадиј Фединич и Игор Комлик, продолжуваат да ги доведуваат во прашање сведоците. Сведок Николај Герасименко пред судот изјави дека ...
Зошто верувам во секретарот за печат на Лукашенко
Секретарот за печат на белоруската главата на Наталија Eysmont повика извештаите на некои медиуми дека Александар Лукашенко беше хоспитализиран со мозочен удар "бесмислено", и јас лично го направи тоа ...
"Незигар" - ова е сериозно? Што овој канал пишуваше за Белорусија и што се чини дека е вистина
Русија анонимни Телеграма-канал објави јули 30, дека Александар Лукашенко, наводно доживеал срцев удар и дека тој 3-ти степен dyyabetu. Прес-службата Лукашенко е ...
"Во случај на работно место за претседател на претседателот." Кој ќе го замени Лукашенко со Уставот?
Голем број странски медиуми дистрибуираа информации кои Александар Лукашенко имаше мозочен удар. Портпаролката Наталија Еизмонт изјави за Слобода дека ова е крајно глупост. Според Наталија Еизмонт, ...
Лукашенко се појави во информативниот простор по гласините за "мозочен удар"
Александар Лукашенко го прими извештајот на претседателот на Извршниот комитет на Минск област Анатолиј Ичачанка. Според БЕЛТА, на состанокот се разговараше за напредокот на бербата кампања во регионот, развојот на ...

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *