Минск Град Извршниот комитет: "Kalvariyskoye гробишта, исто така, ќе биде убав"

Укинувањето на гробни огради и воспоставувањето на стандардни надгробни споменици во Калварија може да започне уште наредната година.

Фактот дека сите на гробиштата во Минск, вклучувајќи Голгота ќе биде удобно на војна примерок, на прес-конференција, рече заменик-претседател на Минск град Извршниот комитет Виктор Лаптев.

"Денес, терминот uvedamlennyaў (потребата да им овозможат на погребот кој остави на старите надгробни споменици за роднини и пријатели вработените Spetskambіnatu закопан -. МСП) во други гробишта ќе заврши, колку што се сеќавам, оваа година, - рече Виктор Laptev. - И подобрување работи ќе се врши почнувајќи од следната. Говорејќи конкретно за работата на Голгота гробишта, а потоа таквите планови уште денес. Но, во секој случај, со цел да се стави во таму. "

Предупредувања за Kalvaryja појави во 2012 година
Предупредувања на гробиштата Голгота се појавиле во 2012 година

Официјалниот претставник, исто така, рече дека градскиот извршен комитет во Минск ќе ја разгледа можноста да се земат предвид некои критични забелешки кои беа изразени по почетокот на остварувањето на воените гробишта.

"Се разбира, одредени искуства и мислења, вклучувајќи ја и јавното мислење, ќе бидат земени во предвид", рече Лаптев. - Ние не би сакале да привлечеме негативни. Ние би сакале мировниот процес да оди глатко. Но, цел во сите гробишта ќе биде предизвикана. Вклучувајќи го и во Калвари. "

Калварииското гробишта е најстарата некропола во Минск. Таа брои околу 30 илјади погребни места (на Воена - околу 8 илјади). Познат уште од крајот на 18 век. Тие се историска и културна вредност на првата категорија, тие се заштитени од државата.

Кон крајот на јуни, властите вети дека ќе го суспендира остварување на воени гробишта. Активисти тврди, дека "уредувањето наликува на абење" и повика на заштита на гробиштата. Работниците за време на "реконструкцијата" ставиидентични модерни супрахалоники наместо уникатни надгробни споменици. Се испостави, дека реконструкцијата на Воените гробишта беше спроведена без проект и со прекршување на условите на Министерството за култура.

svaboda.org

(Вкупно прегледи: 314 Време, 3 посети на ден)

Ширете љубов

Поврзани Мислења 2X:

Сведокот во случајот "REB", кој признал за време на сослушувањето за превоз на пари, одбил да сведочи во судот
На вториот ден од главниот претрес, лидерите на синдикатот на Република Грција, Генадиј Фединич и Игор Комлик, продолжуваат да ги доведуваат во прашање сведоците. Сведок Николај Герасименко пред судот изјави дека ...
Зошто верувам во секретарот за печат на Лукашенко
Секретарот за печат на белоруската главата на Наталија Eysmont повика извештаите на некои медиуми дека Александар Лукашенко беше хоспитализиран со мозочен удар "бесмислено", и јас лично го направи тоа ...
"Незигар" - ова е сериозно? Што овој канал пишуваше за Белорусија и што се чини дека е вистина
Русија анонимни Телеграма-канал објави јули 30, дека Александар Лукашенко, наводно доживеал срцев удар и дека тој 3-ти степен dyyabetu. Прес-службата Лукашенко е ...
"Во случај на работно место за претседател на претседателот." Кој ќе го замени Лукашенко со Уставот?
Голем број странски медиуми дистрибуираа информации кои Александар Лукашенко имаше мозочен удар. Портпаролката Наталија Еизмонт изјави за Слобода дека ова е крајно глупост. Според Наталија Еизмонт, ...
Лукашенко се појави во информативниот простор по гласините за "мозочен удар"
Александар Лукашенко го прими извештајот на претседателот на Извршниот комитет на Минск област Анатолиј Ичачанка. Според БЕЛТА, на состанокот се разговараше за напредокот на бербата кампања во регионот, развојот на ...

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *