пари и убавина

Култот на богатство веќе е здодевно (максималната репост)

Здраво, CRAZY HIEN! Време е за една интересна приказна, бидејќи понекогаш е лесно да се зборува лесно. И има можност, вклучително и да донесе нешто во околното општество околу нас.

како да направите милион долари
Успешен милионер.

Значи ... Јас сум многу бесен со култот на среќа, богатство и мрежна хистерија за ова. И јас сум доста ми е за оние кои подлегнаа на оваа хистерија, без реализација на тоа, всушност, дека на друга страна на фигурата со насмевка двојка, во која е напишано за првиот милион на 30 години и развој на себе - тоа е смрдеа. Обично оваа смрдеа, од која застануваат сите носови.

Ќе дадам неколку примери кои имаат можност да бидат принудени да мислат на луѓе кои се жалат на животот и на нивната околина, која, наводно, не готви ништо, се развива или скока над главата. И можно е да се разбере, всушност, тоа блаженство заедно со средствата обожава тишина, и каде што има гласно крик, нема такви пари во одредено изобилство.

Маша е болна шест месеци под изговор на сиромашен, сив и беден живот, ја измачува сопствениот млад човек во клунот на фотографија на триесетгодишна двојка која, се чини, има сè. Од "сите" се претпоставуваат лудило на лицето, приказни за тоа како кул да поседуваат личен бизнис и на тема патување во Тајланд, каде што без нив.

Маша не знаат, во фактот дека двојката има тешкотии во форма на систематски мамење брачен другар, бизнис потсетува на силата на двесте илјади. Бришење. Тајланд - нема граница желби и нема индикација за голем бес, и парот само неодамна стекнати приватна сопственост, на овој 7 години живеел со роднините. Маша 20 години, нејзиниот млад човек пука живеалиште во центарот на метрополата, се стекнува со подароци, седи и продолжува. Да, без луксуз, но не и полошо од која било друга личност. За нашата метропола, тие се средна класа. И овие Маша генерално работат воопшто за десет до дванаесет илјади и живеат со своите мајки. Но Маша му треба нешто повеќе. Подобро едноставно во моментот. Се должи на фактот дека еден пар на домот слика е напишано, всушност тоа е потребно да се задржи до 30 се направи еден милион, да се дозволи одмор кога сакате да постојат во голем голем простор за живеење и се јаде морска храна во најпознатите институција на метрополата. Јас ги земам во предвид двојката директно, асоцијацијата со тоа е изгубена, поради фактот дека надзор на измама во име на елегантен цртеж со период на замор.

Ирина не толку одамна се тргуваше со маникир во станот. Но, јас се измешав и станав богат човек неколку месеци. Во нејзините фантазии. Стотици млади жени од нашата метропола, исто така, сакаат да бидат обезбедени. Зошто Ирина никогаш не била фотографирана во нејзиниот дом, а вчера беше во средината на кафе на бизнис ручек со просечна проверка од триста дрва, фотографирајќи ги мрачните тестенини? Поради тоа, всушност, таа го симнува едноставниот стан и само учи да завара, но веќе стана гуру за оние околу неа и го дава саканиот за вистинскиот. И јас бев во нејзината нокти. И јас гледам, тие би го заработиле многу пати, со можност за отворање сопствена канцеларија или дури и салон.

Всушност сакав да кажам. Не обидувајте се да скокате повисоко од вашата глава и да престанете да верувате сè, всушност, она што се пријавува во мрежата. Во случај ако некој од вас имаа можност од удобноста на вашиот дом за да се вари милиони рубли, никој не би работел трговци, вратарите, секретари и здравствените работници. Се должи на фактот дека тоа ќе биде можно да се шета низ продавниците, да одат во посакуваната Тајланд, седнат на каучот, и од време на време за пренос на средства за финансирање на создавање на ботови кои работеле за вас.

Достигнување е можно, јас се согласувам. Но, во овој момент, на сцената на оваа хистерија, гледам околу него прилично голем број на измачувани луѓе, се споредуваат сами со илустрација и заврши на физичко ниво да си казни за, всушност, дека нивните животи се уште не изгледа како оној што го покаже некои самопрогласени богатите луѓе.

Деца, живејте тука и во моментот. Сопствен живот. Триумф - е да постигнете нешто што сами го пробате, навистина се обидувате. Некој сонува замрзне добар лекар и да стане да се постигне скандалот, вклучително и во случај на исплата ќе биде помалку од четириесет илјади., Еден ќе се постигне бес со проучување на јапонски, се должи на фактот дека токму тоа е неговиот сон за секој триумф - е да има огромно семејство, дури и ако не е луксузно, но звук и пријателски. И за некој друг, парите мерат успех. Само тогаш тие обично учат и работат, и не прават повторувања со мотивирачки цитати. Но во моментов не жедни за успех, и тоа, всушност, ќе мора да го споделат нагони општество, кој одлучи slukavit се преправа дека живее раскошно и се погледне за себе да се молам на публиката личната его.

Во меѓувреме, се разбира, тоа е здодевно. Слушај ја СБЕ. Размислете за она што го сакате, само вие, а не вашата луда жена, пријатели или некој вид луксузни луѓе таму.
П.

Патем, не е вообичаено луксузните да го демонстрираат своето богатство во мрежата. Во име на безбедноста, природноста и богатството.

(Вкупно прегледи: 898 Време, 1 посети на ден)

Ширете љубов

Оставете Одговор

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени *