Investor Ukrainia nyengkuyung mundur saka tanduran Orsha, dinasionalisasi ing Belarus

Zaparoska Motor Sich ngarepake yen ing minggu sabanjure bakal bisa nyetujoni kondisi kanggo transfer saham ing Orsha Aircraft Repair Plant menyang negara Belarusia.

  • "Dikenal yen Presiden Belarus Alexander Lukashenko ana ing pabrik Orsha, nganakake statement. Ya, kita pancene lunga saka kono, lan rincian bakal disepakati ing mangsa ngarep. Minangka asil, kita mesthi bakal ngandhani ", - ngandika direktur" Motor Sich "ing bab-bab hubungan masyarakat Anatoly Malysh.

Ing wektu sing padha, dheweke ninggali jawaban kanggo pitakonan kasebut, nyatakake pembayaran dening pihak Belarus kanggo ganti rugi kanggo transfer saham perusahaan marang investor Ukrainia: "Ing minggu sabanjure kabeh bakal dianggep."

Nganti saiki, 60% saham saka pabrik kasebut kagolong perusahaan Ukraina "Motor Sich", lan 40% - kanggo perusahaan Belarusia "Systems of Investments and Innovations", diduweni dening pengusaha Belarusia Alexander Sadovy. Nanging 11 Juli Alexander Lukashenko ngumumake nasionalisasi perusahaan kasebut.

  • Sajrone kunjungan menyang Orsha Aircraft Repair Plant Lukashenka nyariosaken bilih "iki perusahaan milik negara wiwit saiki", amarga "ora ana maneh kene".
Alexander Lukashenko sak marang ring JSC "Orsha Aircraft Repair Plant"
Alexander Lukashenko sajrone ngunjungi ing JSC "Orsha Aircraft Repair Plant"

Dheweke mlebu supaya bisa "mulihake operasi efektif" saka Pabrik Perbaikan Pesawat Orsha, nanging nganti saiki durung diterbitake - kepiye carane nasionalisasi, ora dingerteni.

Ing Mei Kantor Kejaksaan Agung Belarus mbuka kasus pidana ing hubungan karo mantan direktur umum JSC "Orsha Aircraft Repair Plant" lan pejabat saka POT "Motor Sich" (Ukraina).

  • "Alasanipun yaiku karusakan sing disebabake dening petugas saka pabrik kasebut kanthi jumlah gedhe banget, uga gawe piala sing penting," Kantor Kejaksaan Agung.

Taun iki ing Mei, Presiden Motor Sich Vyacheslav Boguslaev miber menyang Belarus kanggo ngrembug owah-owahan ing shareholder Belarus saka Orsha tanduran. Sawise dhiskusi, dheweke marang wartawan Ukrainia sing "Motor Sich" wis kawujud minangka bagean saka kewajiban investasi "dening 110%" lan nandur modhal babagan 20 yuta dolar ing pangembangan pabrik perbaikan pesawat.

  • Miturut Vyacheslav Boguslaev, 2017 taun Orsha tanduran rampung karo MediaWiki.

Ing wulan April, pesawat pribadi Vyacheslav Boguslayev, ing ngendi presiden Motor Sich miber menyang rapat pemegang saham, ora bisa ninggalaké lapangan udara ing desa Bolbasovo (wilayah Vitebsk), ing ngendi tanduran iki adhedhasar. Banjur dilapurake yen pesawat Yak-40, sing diluncurake ing Belarus, ditangkep dening pihak Belarusia kanggo meksa Boguslaev supaya ninggalake klaim finansial menyang pabrik Belarusia.

Ngomong Kebebasan ing situasi karo pesawat, direktur Motor Sich babagan masalah hubungan masyarakat Anatoly Malysh ngendikan:

  • "Pesawat ora ditahan. Dheweke ora diijini kanggo mabur. Nanging saiki pesawat wis ana ing omah, kita duwe. "

svaboda.org

(Total views: 216 Wektu, 1 kunjungan saben dina)
Nyebar katresnan

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *