"Lukashenka licik, kaya Mussolini. Dheweke guru saka Putin, "analisis Novodvorskaya, sing ora ilang relevansine

12 July - papat taun, amarga aktivis hak asasi manusia Rusia, Valeria Novodvorskaya wis seda. Nanging argumentasi dheweke babagan nasib Belarus lan Rusia ora ilang relevansi. Ngutip saka wawancara 2014.

Ing Interview karo Belarusian Freedom dissident Russian lan aktivis HAM, pangadeg partai "Alliance Demokratik", a native of Baranovichi Novodvorskaya wuwus bab carane adoh bisa pindhah menyang Putin saka Kulon bisa mungkasi Rusia yen Kremlin kepengin njaluk Belarus yen Lukashenko wayang saka Moscow, lan carane manggon ing negara sing paling ora nuduhake nilai-nilai sampeyan.

"Putin dudu maling lan penipu, nanging panatik"

- pulitik lan sosial Dina Rusia, iku kelakon sing sawetara taun kepungkur presented guyon ala: situs sawijining sing diblokir, amandemen anyar hukum nyedhiyani kanggo rallies tanduran, kaukum kanggo kewarganegaraan dual. Ana pangaruh saka tokoh-tokoh budaya lan seni sing ora setuju karo garis kekuwatan. Apa sampeyan ora mikir kecepatan owah-owahan kaya mengkono?

- Putin dudu pencuri lan penipu, nanging panatik. Kita mikir dheweke mung tresna dhuwit. Mesthi luwih becik yen dheweke mung tresna dhuwit, mesthi. Nanging karaktere ora kaya mangkono, lan ing negarane budak kanthi indifference saka Kulon, sampeyan bisa nindakake apa-apa. Sawise kedadeyan ing Ukraina, kita bisa ngomong yen saka bidang kepekso kita tindak menyang gratis tiba. We rush down, ora ana siji kanggo lay sedotan.

Aku kerep nyatakake yen Belarus minangka papan latihan ing ngendi desain restorasi dikembangake. Kabeh wis metu - saiki kita ora ana sing luwih becik tinimbang sampeyan - kesetaraan lan persaudaraan.

"Nanging" free fall "saka Rusia - sawijining daya nuklir - luwih mbebayani tumrap donya tinimbang diktator ing Belarus sing padhang ...

- Ya, kanggo donya iki ana kejutan sing ora dikarepke, lan padha ora nanggepi sing kudu. Wong-wong ora mung ora nglindhungi Ukraina, padha ora nglindhungi dhasar ing donya, padha uga digawe. Lan kahanan kasebut bisa rampung karo perang termonuklir - ora mung amarga Putin, nanging amarga penyerbu liyane.

We tindak iki kanggo dangu. Perang Chechen wiwitan. Inggih, donya ora tangi banjur, amarga iku wilayah dhewe - apa wae sampeyan pengin. Nanging banjur Georgia. Lan ana George Bush mandheg perang donya. Dheweke mandheg Putin, sing arep menyang Tbilisi - lan ora nganggo tembung, nanging kanthi panggawe: kapal, kapal - yaiku, mbuktekake dheweke bakal mbela Georgia kanthi cara bersenjata.

Nanging wiwit Barack Obama nampilake kabeh pratandha saka kekirangan, mung kekuwatan ing donya sing dianut dheweke minangka kakuwatan Amerika Serikat. Lan Putin mutusake ora arep nyangkal apa-apa. Dheweke nyoba - wis ilang.

Valeria
Valeria Novodvorskaya

"Ana kediktatoran ing Belarus, ora ana hak lan kebebasan - Putin cukup seneng karo"

- Pripun ing debat "langgeng" antarane Analysts lan ilmuwan pulitik bab apa Lukashenka politisi ingkang independen utawi iku mung bonéka Kremlin, kang ably performs peran presiden saka negara mardika?

- Lukashenko minangka politisi sing ngalami pengalaman lan kaya, kaya Mussolini, dheweke pancen minangka guru Putin. Dheweke mung nggunakake lan "milking" Rusia, nanging mesthi dheweke ora pengin gabung ing ngendi wae. Aku mikir dheweke wedi yen Putin bakal nggawa pasukan menyang Belarus. Ing sisih liyane, kenapa wedi? Ing Belarus ana dictatorship, ora ana hak lan kabebasan - Putin cukup seneng karo iki.

Lukashenka mènèhi swara ing PBB, nyatakaké piyambak ing cara sing perlu kanggo Rusia - sauntara wektu iki, Putin seneng karo kuwi. Apa dheweke ngirim feed Belarusians?

- Lan yen sampeyan mbayangno sing sesuk ing Belarus iku pemerintah demokratis anyar, sing ngumumake dheweke arep menyang Eropah (lan 40 persen Belarusians dina ndhukung target negara kang kanggo Uni Eropa) - carane kakehan Russian "wong ijo" katon ing Minsk?

"Cepet cepet." Ing tangan liyane, aku ora mikir yen iki persen 40 bisa nggawe revolusi demokratis - piye wae dheweke lagi lungguh. Temtu pemuda panjenengan milih - "Lukashenka in ..., Belarus ing Eropah."

Nanging setengah liyane, sing nglawan Eropah, kaya kita Rusia 60 persen saka budheg "scoops". Lan iki menehi panguwasa wates.

Ing Ukraina, ana akeh "sendok", biasane kanggo wong-wong Barat. Ana revolusi anti komunis sing bisa mbela diri.

"Negara kasebut nyerbu kumbang Kalaradzk"

- Yen sampeyan bali menyang apa sing kedadeyan ing Rusia - jatuk sing gratis, kaya sing dituduhake - supaya kepiye mburi iki kanggo dunya lan Rusia dhewe? Kemenangan Rusia, konflik karo kabeh donya, ekonomi ambruk?

"Kula sayang, menika adoh banget." Sawise kabeh, ora ana konfrontasi nyata ing bagean Barat. tumindak Putin kang wis nyebabake flurry saka jingoism, kenangan Soviet - support 91 persen wong, negara wis dicemplungke ing beetles prosesi kalaradzkіh karo pita. Vektor kekaisaran. Putin sengaja prabudzi pasukan kasebut, konco dheweke kaya tembok watu, dheweke ngarep-arep yen dheweke bakal duwe cukup iki kanggo pasangan liyane istilah.

Carane bakal rampung? Sampeyan kudu mungkasi kanthi cetha. Nanging kanggo iki, donya kudu ngrampungake Rusia, nyekel karo "tangan keluwen". Sawise kabeh, sampeyan ngerti, ora ana sing bakal perang karo negara sing nganggo senjata nuklir.

Nanging negosiasi ora soko sing mbantu ing perang nglawan wong sing tyrant. Dheweke mung pretends wis musna, nanging ing kasunyatan dheweke cukup normal, lan ora apa sing diijini kanggo nindakake. Hitler uga katon lucu, utamané nalika pidato, nanging tumindak tanpa ragu lan sopan.

Sanksi nyata yaiku nalika sistem kertu diweruhi ing negara kasebut. Aku njamin sampeyan, ora ana sistem kertu. Lan ing wilayah, akeh wong loro sing manggon ing 70 ing panggonane, lan saiki padha manggon. Dheweke ora bisa diintimidasi dening sanksi, amarga dheweke ora weruh apa-apa ing urip. Mulane, kahanan iki meh ora bisa dipungkiri.

"Kabeh sing paling apik sing bisa mikir, kudu dikarepake - menyang West"

"Punika pitaken sabanjuripun." Pancen, Rusia ngetik wektu, mbok menawa "suwene kadhemen" cukup (Belarus ana ing wektu sing suwe). Apa sampeyan menehi rekomendasi kanggo wong enom sing ora ana ing 90 persen? Wong sing mikir kanthi bebas lan nuduhake nilai-nilai demokratis, humanistik. Carane kudu urip, ngendi kudu urip?

"Aku ora ngongkon marang wong-wong iki" Prapaday karo Rusia. " Kita "Kesatuan Demokratik" wis suwe ngidungake keputusan iki - kita duwe artikel kita ngétang "penolakan emigrasi". Aku weruh yen kabeh sing paling apik, sing bisa mikir, arep dikarepake - pindhah menyang Barat. Lan pemuda saiki, paling kamungkinan, ora bakal ilang ing kene.

Para chekists cerdas ora pengin ngurangi "Tirai Besi", bakal ngeculake wong-wong sing butuh. Lan wong-wong sing ora butuh apa-apa - bakal nglayani pipo. Panguwasa ora kasengsem ing golongan elit, dheweke ora bakal nemoni, bakal manggon bahan baku.

Pemuda Belarusia wis suwe ditemokake: dheweke sinau ing Warsaw, Vilnius. Belarus ing pangertèn iki luwih janjeni. Nalika nenek moyang iki arupa Rusia, sing ngandhut Lukashenko, ilang, Belarus bakal siap sinau saka Eropa. Rusia uga mati amarga ora siap sinau.

"Thank you very much for talking."

- Matur nuwun! Long Live Belarus!

***

Valeria Novodvorskaya lair 17 Mei 1950 taun ing Baranovichi. Ing 1969, ing Kremlin Palace of Congresses Novodvorskaya mbagahi leaflet kanthi puisi anti-Soviet karya dheweke dhewe. Dheweke ditangkep dening KGB, saka Juni 1970 nganti Februari 1972, dheweke ana ing perawatan psikiatri wajib. Sawise klіnііkі ing alam bébas melu samizdat, piyambakipun nyambut damel minangka guru lan translator, nyoba kanggo nggawe partai lemah kanggo perjuangan karo CPSU. Ing 1978, 1985, 1986, Novodvorskaya ditindakake kanthi aktivitas dissident. Nganti pungkasan urip Novodvorskaja melu aktivitas jurnalisme lan pendidikan, diterbitake ing situs Grani.Ru, "Echo saka Moscow", ing Majalah New Times. Valeria seda Juli 12 2014 taun ing rumah sakit saka kejut іnfektsyyna-taksychnaga.

svaboda.org

(Total views: 219 Wektu, 1 kunjungan saben dina)

Nyebar katresnan

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *