Ditahan ing "kasus dokter." Daftar kasebut dianyari. VIDEO

Ing kasus penyalahgunaan pejabat saka industri medis wis luwih saka figurants 60, 37 sing ditahan, nyetujoni Ketua Komite Keamanan Negara Valery Vakulchik.

Angka kasebut diisi karo penyuapan lan pengungsian pajak, kalebu ing pengadaan peralatan lan obat-obatan nalika kena inflasi ing 60-100%.

KGB nyatakake yen meh kabeh ngaku salah. Kanggo interogasi tindak mantan Menteri Kesehatan Belarus, Wakil Perdana Menteri Vasily Zharko.

Ditahan

(Informasi dikonfirmasi dening KGB)

  • Wakil Menteri Kesehatan Igor Lositsky;
  • Direktur Umum "Belfarmacy" Vyacheslav Gnizov;
  • Direktur "Belmedtekhiniki" Alexander Sharak;
  • Kepala administrasi medis militer Departemen Pertahanan Alexey Eskov;
  • Kepala Direktorat Jenderal Kesehatan Komite Eksekutif Wilayah Grodno Andrey Strizhak;
  • Kepala Pathologist saka Kementerian Kesehatan, kepala Biro Klinik Minsk Kutha Anamnesis Arkady Puchkov;
  • Direktur Pusat Keahlian lan Pengujian Perawatan Kesehatan Alexander Stolyarov;
  • Direktur Pusat Traumatologi lan Ortopedi Alexander Beletsky;
  • Dokter Kepala Rumah Sakit Klinik 1 di Minsk Oleg Fomin;
  • Kepala Dokter Pusat Rehabilitasi Perawatan dan Perlakuan Balneal Sergey Korytko;
  • Direktur perusahaan "Exon" Valery Vaskevich.

(informasi media babagan tahanan durung dikonfirmasi)

  • Direktur perusahaan "Ismamed" Sergey Shakutin;
  • Kepala departemen endoskopi Rumah Sakit Klinik 9 Minsk Andrey Savchenko.

Kasus pidana dikonfirmasi

(nanging ora dingerteni manawa padha ditahan)

  • Dokter Kepala Rumah Sakit Klinik 9 Minsk Valery Kushnirenko;
  • Dhokter dhokter saka Minsk Regional Clinical Hospital Andrey Korolko;
  • Kepala Dokter saka Rumah Sakit Klinik Wilayah Vitebsk Anatoly Oladko.

Jumlah sogokan

Secara total, "luwih saka $ 15 000 000" dirampas utawa dikompensasi ing kasus kasebut, tegese KGB.

  • Lositsky - «saka $ 2500 kanggo $ 10 000»;
  • Vaskevitch - "ditahan nalika njupuk $ 5000, paling ora $ 25 000";
  • Fomin - "ditemokake babagan $ 140 000";
  • Beam - "ora kurang saka $ 200 000";
  • Beletsky - "babagan $ 500 000" ditemokake ing caches;
  • Sharak - "ing cache ing garasi ketemu luwih saka $ 620 000."

svaboda.org

(Total views: 244 Wektu, 1 kunjungan saben dina)

Nyebar katresnan

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *