Defender Kurapat: militiaman karo Akrestin dipecat lan dipenjara amarga ndhukung pemrotes

Pejabat polisi Mikhail Gromyko saka pusat tahanan ing Akrestsin Street gabung karo pertahanan Kurapat 30 Juni. Sakcepete sabanjure, polisi dipecat lan dijatuhi hukuman penahanan administratif, sing dilakoni dheweke ing ngendi dheweke wis nglayani.

Iki dilapurake dening aktivis 12 Juli Leonid Kulakov ing meja bunderan ing pangayoman Kurapat, Panjenenganipun nyerat "Wektu anyar."

Tanggal pemecatan lan pengadilan Mikhail Gromyka ora diarani. Sampeyan wis ngerti yen kudu dirilis ing 11 Juni.

Ing awal Juli, anggota 6 saka aksi cedhak restoran "Let's go eat" padha dijatuhi hukuman penangkepan administratif. 4 July kanggo pangayoman Kurapat uga didenda minangka ketua partai BPF Grigory Kostusev lan salah sawijining pemimpin gerakan Solidaritas "Bersama" Vyacheslav Siuchyk.

Konco sing ana ing bar tetep pertahanan liyane Kurapat: Maxim Vinyarsky и Alexey Turovich, ngutuk 4 July kanggo 10 dina.

Apa penting kanggo ngerti babagan protes marang restoran anyar ing Kurapaty

  • Restaurant "Let's go eat" ing Kurapaty mesthine entuk dina sore 5 Juni.
  • Penulis umum saben dina saka ragi 31 komplek hiburan piket, nuntut penutupan.
  • 1 Juni Restaurant "Ayo mangan" wiwit diiklanaken ing Internet.
  • 28 May Freedom correspondent ambruk menyang wilayah Komplek, ing pundi piyambakipun nyadari persiapan kangge pambukaan restoran kanthi cepet.
  • 27 Juni, pengunjung restoran ing mobil ngalahake aktivis Leonid Kulakov, dheweke duwe lengen pecut.
  • Sampeyan durung ngerti persis sapa pemilik restoran. Alamate coincides karo alamat saka LLC "Amizbel", wakil sawijining ora menyang kontak. Sadurunge kacarita, sing komplek iku milik perusahaan "BelRastInvest".
  • Restoran dumunung ing sangisore 50 meter saka panggonan ing 1930-e ana eksekusi massal. Penghukum NKVD ditembak saka 30 ewu kanggo 250 ewu wong.
  • Konstruksi sawijining kompleks hiburan sing disebut "Bulbash Hall" diwiwiti ing taun 2012 ing wilayah sing dilindhungi Kuropat. Ing zona keamanan 2014 ngurangi. Sejarah konstruksi lan perjuangan kene.
  • Pertahanan umum pisanan saka Kurapat dumadi ing 2001-2002, nalika para pemuda protes nglawan ekspansi dalan dering liwat saluran kasebut. Ing awal 2017, aktivis mbela Kurapaty saka pambangunan pusat bisnis.

Reproduksi lan Kurapaty Stalin

Ing Belarus, penindasan massive diwiwiti nalika Bolsheviks teka ing 1917. Lan rampung nalika Stalin tilar donya - ing 1953. Para panaliti percaya yèn dhèwèké kudu tikel sewidak sangisoré 600. Miturut perkiraan liyane, angka iki tekan 1,4 yuta. Nanging jumlah sing tepat ora dingerteni - KGB durung ngandani arsip kasebut. Miturut macem-macem perkiraan, saka 30 kanggo 250 ewu wong pena NKVD dijupuk karo 1937 kanggo 1941 taun ing Kurapaty - alas cedhak Minsk.

svaboda.org

(Total views: 327 Wektu, 1 kunjungan saben dina)

Nyebar katresnan

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *