Trump nawakake negara NATO minangka patokan anyar kanggo mbuwang pertahanan - 4% saka PDB

Presiden AS ngendika bab iki kanggo sekutun-sekutu NATO ing KTT aliansi (saiki patokan kuwi 2% saka PDB).

Reuters ngandhani babagan pernyataan pimpinan Amerika kanthi referensi marang presiden Bulgaria Rumen Radzev. Wakil pamaréntah AS sing ora disebutake dikonfirmasi babagan informasi kasebut marang agensi, nanging nerangake yen iki ora minangka proposal resmi.

Taun iki, mung negara 8 saka anggota 29 aliansi kasebut bakal ngluwihi norma 2% PDB kanggo mbuwang pertahanan. Ing Jerman, panggabungan iki 1.24%, ing AS - 4.2%. Mangkono, Trump nyuwun marang negara-negara aliansi supaya bisa fokus marang standar pamrentahan pertahanan Amerika.

Dokumen pungkasan saka puncak aliansi ngandika: "We are berjuang kanggo nambah imbangan biaya lan tanggung jawab saka anggota aliansi"

Reuters nyebataken ukara-ukara kasebut minangka kritik saking presiden AS ingkang mbiyantu para aliansi kangge nindakaken pertahanan.

Para sekutu NATO mratelakake keprigelan tumrap tindakan Rusia, sing nyatakake tindakan kasebut nyebabake kabutuhan stabilitas lan keamanan. Dokumen kasebut uga nyathet roso seduluran anggota aliansi kanthi penilaian Inggris, miturut Rusia sing nyalahake serangan senjata kimia ing kutha Salisbury, Britania.

Aliansi iki uga setuju kanggo ngajak McAdonia kanggo miwiti rembugan nggabungake NATO.

svaboda.org

(Total views: 345 Wektu, 1 kunjungan saben dina)

Nyebar katresnan

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *