Presiden Lithuanian nuduhake "kanggo zastsyarogay" kanggo patemon antarane Putin lan Trump sawise Summit karo Kim Jong Ynom

Presiden Lithuania Dalia Grybauskaite ngandhani KTT sing bakal teka ing antarane presiden Rusia lan Amerika Serikat.

"We njupuk rapat iki karo Zasyarogai. Mesthi, kita dadi ati-ati. Kita weruh rapat karo Korea Lor lan asilé, ngomong, ora jelas, "ujare.

Ruang Donald Trump lan Kim Jong-un 12 2018 Juni
Rapat Donald Trump lan Kim Jong-un 12 Juni 2018

Ing wektu sing padha, dheweke ngandika, AS ora bakal nglirwakake sanksi sing ditindakake ing Rusia, amarga "Amerika bener marang posisi marang para agresor ing saindenging jagad."

Para kepala Amerika Serikat lan Rusia bakal ketemu ing 16 Juli ing Finlandia. Miturut Presiden AS Donald Trump, ing agenda bakal dadi Ukraina, Mentahan lan campur tangan ing pemilu AS, ing ngendi Gedung Putih nyalahake Kremlin.

Donald Trump lan Vladimir Putin ketemu kaping pindho ing pucuk internasional lan ngobrol ing telpon paling wolung kali. Panjaluk sing kapisah antara présidhèn Rusia lan Amérika Sarékat, ora ana wektu aneksasi saka Crimea ing 2014.

27 Juni, Penasehat Keamanan Nasional AS John Bolton ketemu ing Moscow karo Presiden Rusia Vladimir Putin. Ing wiwitan patemon, Putin ngendika yen Moskow "ora ngupayakake ngadhepi Washington," lan ngusulake "ngrembag langkah kanggo mulihake hubungan antarane negara loro kasebut." Miturut Putin, dipimpin dening media Rusia, kunjungan Bolton menyang Moskow "menehi pangarep-arep" yen para pihak bakal bisa njupuk langkah-langkah pisanan "kanggo mulihake hubungan lengkap."

svaboda.org

(Total views: 311 Wektu, 1 kunjungan saben dina)

Nyebar katresnan

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *