Ing NATO Declaration: "Kita ngukum eksplorasi Crimea, kang bakal ora kenal"

Tindakan agresif Rusia ngrusak keamanan ing wilayah eschatologis lan minangka "tantangan" kanggo aliansi NATO. Iki nyatakake ing deklarasi gabungan para pemimpin negara 29 aliansi Atlantik Utara, diadopsi ing KTT NATO ing Brussels ing 11 Juli.

  • "Kita banget ngalahake perbantahan ilegal Rusia ing Crimea, sing ora bakal kita kenal," pratelan kasebut.

Sekutu NATO uga nyatakake yen kahanan ing wilayah iki dadi kurang bisa ditebak lan stabil minangka akibat pambauran Rusia saka Crimea lan tumindak kanggo destabilisasi Timur Ukraina, uga penyebaran pasukan Rusia ing wates negara-negara aliansi.

NATO uga nyuwun Rusia kanggo mundur pasukan saka wilayah Georgia, Moldova lan Ukraina, kanggo nyetop support saka separatis ing Donbass lan kanthi ngetrapake perjanjian Minsk.

  • Dokumen kasebut uga nyebutake yen NATO sarujuk karo kesimpulan Inggris yen Rusia mbokmenawa minangka tujuan paling apik kanggo Salzber.

Ing wektu sing padha, Sekutu nyatakake yen dheweke wis siap dialog karo Moskow lan ningkatake hubungan yen Rusia ngubah prilaku kasebut.

  • Wakil NATO ngirim undangan resmi menyang Makedonia kanggo miwiti rembugan nggabungake aliansi kasebut.

Nanging, minangka ditekanake dening Sekjen Jens Stoltenberg, Makedonia mung bakal bisa dadi anggota Uni yen resmi ngijinke jeneng "Makedonia Lor" kanthi persetujuan karo Yunani.

Pranyatan kasebut uga ngomong babagan kepinginan kabeh negara NATO kanggo nambahake belanja pertahanan.

  • "We are berjuang kanggo nambah imbangan biaya lan tanggung jawab saka anggota aliansi."

Presiden Amerika Serikat Donald Trump bola-bali ngakoni Sekutu mbuwang pertahanan ora cukup.

svaboda.org

(Total views: 379 Wektu, 1 kunjungan saben dina)

Nyebar katresnan

Ninggalake a Reply

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani *