"Lukashenko nyaeta licik, kawas Mussolini. Anjeunna Putin guruna "- analysis Novodvorskaia, anu teu leungit relevansi

12 Juli - opat taun, tapi janten aktivis HAM kawentar Rusia Valeria. Tapi argumen dirina ngeunaan nasib Bélarus jeung Rusia teu leungit relevansi. Excerpts tina wawancara jeung 2014 taun.

Dina hiji wawancara jeung Belarusian Merdika dissident Rusia jeung aktivis HAM, pangadeg nu katilu "Alliance Démokratik", pituin ti Baranovichi Novodvorskaya ceramah ngeunaan kumaha tebih tiasa buka Putin ti Jabar bisa ngeureunkeun Rusia lamun Kremlin hayang nangkep Bélarus lamun Lukashenko wayang tina Moscow, sarta kumaha hirup di nagara mana mayoritas teu babagi nilai Anjeun.

"Putin éta lain maling na swindler a, sarta fanatik"

- hirup politik jeung sosial Dinten ngeunaan Rusia, hal kajadian anu sababaraha taun ka pengker dibere lulucon goréng: jaba bebas keur dipeungpeuk, amendments anyar pikeun hukum nyadiakeun keur unjuk rasa penanaman, dihukum pikeun kawarganagaraan dual. Baiting mangrupa budaya tur seni inohong, nu teu satuju kalayan garis wewenang. Teu malah laju parobahan ieu Dupi anjeun pikir sababaraha fiksi monstrous?

- Putin éta lain maling na swindler a, sarta fanatik a. Simkuring pikir manehna ngan diaku duit. Anjeunna kudu boga, tangtosna, ngan dipikacinta duit. Tapi karakter nya éta teu jadi, sarta di nagara slavish di indifference of Jabar tiasa ngalakukeun nanaon. Saatos kajadian di Ukraina, bisa disebutkeun yen kalawan pesawat condong, urang indit kana ragrag bebas. Simkuring buru handap aya anu podstelit jerami.

Kuring geus salawasna ngomong yén Bélarus - a polygon, nu diprosés design restorasi. Sagalana digawé kaluar - kiwari yén kami moal leuwih hade tinimbang nu - sarua pinuh, sarta fraternity.

- Tapi di "bébas ragrag" tina Rusia - a kakuatan nuklir - keur dunya nu leuwih bahaya ti diktator di Bélarus modest ...

- Sumuhun, dunya mangrupa shock kaduga, tur maranéhna teu meta sakumaha sakuduna. Éta mah ngan saukur teu ngajaga Ukraina, aranjeunna teu ngajaga yayasan di dunya, maranéhna ogé geus dimimitian. Na kaayaan bisa ngahasilkeun perang nuklir - malah panjang kusabab Putin, tapi pikeun intruders lianna.

Urang indit ka ieu lila. Perang Chechen munggaran. Muhun, dunya teu bangun lajeng Téritori eta urang sorangan - ngalakukeun naon rék. Tapi lajeng Géorgia. Tur aya George Bush dieureunkeun Perang Dunya. Anjeunna dieureunkeun Putin, anu sumping ka Tbilisi - teu ku kecap tapi ku amal: pesawat, kapal - maksudna, nerangkeun yén Géorgia bakal membela ku gaya leungeun.

Tapi sakumaha Obama némbongkeun sakabéh tanda kalemahan, dunya beulah nu hijina otoritas nu manéhna ngayakeun - kakuatan AS. Sarta Putin mutuskeun dina sagala hal henteu mungkir. Anjeunna diusahakeun - kaliwat.

Valeria
Valeria

"Dina Bélarus, a diktator, boga hak jeung kabebasan - Putin cukup wareg"

- Naon pamadegan Anjeun dina perdebatan "abadi" diantara analis sarta élmuwan pulitik ngeunaan naha Lukashenka politikus bebas, atawa anjeunna téh ngan hiji wayang tina Kremlin, nu ably ngalaksanakeun peran presiden hiji nagara bebas?

- Lukashenko - hiji politikus dialam parigel, kawas Mussolini, anjeunna aya dina ieu rasa, guru Putin urang. Anjeunna saukur jeun "diperah" Rusia, tapi nowhere mun gabung eta, tangtosna, teu hayang. Jigana anjeunna takwa nu Putin teu dikirim pasukan pikeun Bélarus. Di sisi séjén, naha sieun? Dina Bélarus, a diktator, boga hak jeung kabebasan - Putin cukup wareg.

Lukashenko obediently ngajawab di PBB, speaks cara Rusia fit - jadi jauh Putin nyaeta wareg. Naha bakal anjeunna malah Belarusians eupan?

- Tur upami Anjeun salah ngabayangkeun yén isukan di Bélarus nyaéta pamaréntah demokratis anyar, announcing yen anjeunna bade buka Éropa (jeung 40 persén Belarusians dinten ngarojong digentos nagara urang ka Uni Éropa) - sabaraha kali di Rusia "lalaki héjo" muncul dina Minsk?

- geulis geura-giru. Di sisi séjén, abdi teu mikir yén ieu 40 persen anjeun nu tiasa ngadamel revolusi demokratis - saeutik teuing sepi aranjeunna diuk. Tangtu, nonoman anjeun geus nyieun pilihan na - "Lukashenko di dinya .., Bélarus ka Éropa".

Tapi anjeun satengah sejen, nu ngalawan Éropa - ieu 60 Rusia urang persen pireu "scoops". Sarta méré penguasa margin kaamanan.

Di Ukraina, jumlah misalna sahiji "scoop" ieu utamana alatan Westerners. Aya, aya revolusi anti komunis nyata, anu geus junun ngajaga diri.

"Nagara ieu plunged kana kumbang prosesi kalaradzkіh"

- Lamun balik naon anu lumangsung kalawan Rusia - a ragrag bébas, anjeun outlined dinya - kitu kumaha eta bakal mungkas pikeun dunya jeung Rusia? meunangna Rusia urang, konflik na kalawan dunya, runtuhna ékonomi na?

- dear abdi, mun ieu pisan tebih. Barina ogé, euweuh konfrontasi nyata jeung Kulon. lampah Putin urang geus ngabalukarkeun flurry of jingoism, cunduk Soviét - rojongan 91 persen anjeunna, nagara geus sunk di kumbang prosesi kalaradzkіh kalawan ribbons. vektor Kaisar. Putin ngahaja prabudzіў pasukan ieu, maranehna éta kawas témbok batu, hoping yén nagara éta bakal jadi cukup pikeun sababaraha sejen tina istilah.

Dimana eta bakal mungkas? Ieu kudu mungkas parah. Tapi pikeun dunya ieu kudu bener butuh Rusia, nyekek dirina "leungeun bony lapar". Barina ogé, anjeun terang, teu saurang ogé bakal tarung jeung nagara kalawan pakarang nuklir.

Tapi éta hungkul - ieu teu hal nu mantuan dina merangan hiji mairan gélo. Anjeunna ukur pretends janten gélo, tapi dina kanyataanana eta cukup normal, sarta teu naon ieu anjeunna diidinan. Hitler, teuing, sigana gélo, utamana dina mangsa pidato, tapi acted coldly na soberly.

sangsi nyata - geus diwanohkeun nalika sistem kartu di nagara éta. Kuring assure, urang kudu henteu rationing dinya. Dina loba wewengkon maranéhna cicing di 70-taun grazing, sarta ayeuna hirup. Aranjeunna teu tiasa intimidated ku sangsi, sabab geus teu katingal nanaon dina kahirupan mah. Ku alatan éta, kaayaan ampir naon naon.

"Kabéh nu pangalusna, saha bisa mikir, janten dina paménta - nyingkah ka Kulon"

- Ieu dina kontéks ieu, sual kuring salajengna. Memang Rusia geus ngasupkeun kurun waktu sugan a "cooling" cukup lila (Bélarus éta lila). Naon nasihat Rék masihan ka urang ngora anu teu kaasup kana 90 persen? Jalma anu pikir kalawan bébas tur ngabagikeun humanistik, nilai demokratis. Kumaha maranéhna hirup, dimana maranéhna hirup?

- Kuring teu butuh eta kana sorangan mun nyarita ka jalma ieu "prapadaytse bareng jeung Rusia." Kami "Alliance Démokratik" geus lila dijieun kaputusan ieu - urang boga piagam tina Count 'tampikan ti émigrasi ". Kuring sorangan bisa nempo yén sakabéh nu pangalusna, saha bisa mikir, janten dina paménta - nyésakeun keur Kulon. Jeung jalma ngora dinten ieu aya kamungkinan teu hayang ngaleungit di dieu.

perwira kaamanan pinter teu hayang nurunkeun "Beusi curtain", maranéhna bakal ngaleupaskeun jelema nu peryogi hal. Saha jalma anu teu kedah nanaon - plebs -will ngawula tube. Penguasa boga minat elit, maranéhanana teu bade ngajawab, maranéhna bakal hirup feed.

nonoman Belarusian geus lila dipikaharti: maranéhna diajar di Warsawa, Vilnius. Bélarus di rasa ieu téh leuwih ngajangjikeun. Nalika eta disappears batu dina bentuk Rusia, nu ngandung Lukashenko, Bélarus téh siap pikeun neuleuman ti Éropa. Rusia masih dying lantaran teu boga kahayang pikeun neuleuman.

- Hatur nuhun pisan kanggo paguneman.

- Hatur nuhun! Panjang Live Bélarus!

***

Valeria dilahirkeun Méi 17 1950 sataun di Baranavichy. Dina taun 1969 dina Kremlin Istana Congresses Novodvorskaja disseminated leaflets anti Soviet ku sajak komposisi sorangan. Manehna ditahan KGB, ti bulan Juni nepi ka Pébruari 1970 1972, manéhna dina perlakuan jiwa wajib. Saatos klіnііkі nu liar aktipitas samizdat, anjeunna digawé minangka guru jeung penerjemah, diusahakeun nyieun hiji pihak bawah tanah pikeun perjuangan jeung CPSU. Dina 1978, 1985, 1986 taun Novodvorskaya diusahakeun pikeun kagiatan dissident. Nepi ka ahir hirup Novodvorskaja kalibet dina kagiatan jurnalistik jeung pendidikan, diterbitkeun dina situs web Grani.Ru, "Echo of Moscow", dina The majalah New Times. Valeria maot Juli 12 2014 taun di rumah sakit tina shock іnfektsyyna-taksychnaga.

svaboda.org

(Total pintonan: Time 144, 1 kunjungan per poé)

Bagikeun ka babaturan anjeun. Nyebarkeun cinta nu

Jejer metot:

Законопроект «Об обращении с животными» в шестой раз вернули на доработку. Комментарий эксперта
В результате переписки общественных активистов с депутатами Палаты представителей стало известно, что в очередной раз отозван «для доработки» закон «Об обращении с животными». Законопроект ...
Шесть человек арестованы за торговлю в Израиле проститутками из Беларуси
Сотрудники израильской полиции задержали пять человек, подозреваемых в незаконном ввозе проституток из Беларуси. Операция по их задержанию готовилась несколько месяцев при участии интерпола ...
Федынича и Комліка обвинили в уклонении от уплаты налогов на 23 тысячи рублей
На 30 июля назначено судебное рассмотрение дела против Геннадия Федынича и Игоря Комліка, лидеров независимого профсоюза радиоэлектронной промышленности (РЭП). Геннадию Федыничу и Игорю Комліку ...
Куба убирает из конституции «построение коммунизма» и признает частную собственность
Парламент Кубы утвердил проект новой конституции, направленной на модернизацию государства. Новая конституция меняет структуру исполнительной власти, официально признает частную собственность и свободный рынок ...
«Международная Амнистия» вступилась за иранца, которого хотят депортировать из Беларуси
Международная Амнистия выступила в поддержку гражданина Ирана Мэхрдада Джамшидияна, который находится в изоляторе на Окрестина в Минске в ожидании депортации. Как писала "Свобода", Мэхрдад ...
wartos

Kami Olga Spiridonovna Buzova dianggo di tim dina situs HienaLouca.com ditarjamahkeun tina hartosna Portugis "dubuk gélo." Ulah nanyakeun naha maranéhna milih ngaran misalna, katingal hadé ngaliwatan loka maranéhna, sugan aya anjeun bakal manggihan jawaban. Jeung rea deui béntang kawentar "Instogramma" na milu "House 2" Kuring boga nanaon. Muhun, naon anu anjeun teu bosen maén situs urang, kasampak di galeri poto kalawan paling Olga Buzova nu. poto Buzov Aya anjeun bakal manggihan loba fakta metot.

Artikel nu patali

0 Comment

Leave a Comment

e-mail anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan *