Biznesmenët bjellorusë besojnë se acumen biznesi dhe komunikimi janë më të rëndësishme se arsimi

Për t'u bërë të pasur, sipas përfaqësuesve të bizneseve të vogla dhe të mesme, më shumë nevojë për praddpremalntsy, acumen e biznesit, komunikimit. Në shumë pak respekt - arsim, talent, mirësjellje.

Qendra e Institutit për Privatizim dhe Menaxhim paraqiti rezultatet e një studimi të bizneseve të vogla dhe të mesme: çfarë ka ndryshuar pas krizës, cilat janë orientimet e vlerave në biznes.

Mbështetësit e reformave të tregut janë bërë shumë më tepër sesa përkrahësit e rregullimit të shtetit (78% vs 17%) - ky është përfundimi i arritur nga hulumtuesit e IPM. Në vitet e fundit, bizneset e vogla dhe të mesme kanë zhvilluar në një ritëm më të shpejtë sesa ekonomia në tërësi. Kreditë janë bërë më të përballueshme për përfaqësuesit e bizneseve të vogla dhe të mesme.

Sidoqoftë, viti i dytë me radhë ka pasur një rënie të kënaqshmërisë me nivelin e kualifikimeve, arsimimin e punonjësve të saj. Personeli po bëhet një burim i pakët.

Në të njëjtën kohë, hulumtuesit e IPM, duke analizuar rezultatet e një studimi të përfaqësuesve të 405 të bizneseve të vogla dhe të mesme, erdhën në disa përfundime paradoksale. Pyetja u parashtrua: "Cilët cilësi duhet të bëhen të pasur në Bjellorusi?"

Në radhë të parë - pradpremalnasts, grip biznesi (71, 6%).

Në të dytën - disponueshmëria e lidhjeve të nevojshme (52,3%).

Për kapacitetin e punës së tretë (51,6%).

E katërta është mendja (45,2).

Në fatin e pestë - fat (38,6).

Dhe vetëm 26,6% e të anketuarve besojnë se edukimi është i nevojshëm për të arritur pasurinë.

Ajo që nevojitet është talenti, mirësjellja, madje edhe më pak.

6,1% e të anketuarve besojnë: në mënyrë që të bëheni të pasur, keni nevojë për imoralitet.

Dasledytsa Daria Urban. Photo Paul Berasneva
Dasledytsa Daria Urban. Photo Paul Berasneva

"Vlerat janë baza mbi të cilën mbështetet gjithë aktiviteti. Ne jemi duke u mbështetur në vlerat që kemi në prioritet, ne zgjedhim vektorin e aktivitetit tonë.

Ne e shohim se biznesi preferon lidhjet e duhura. Për më tepër, sa më keq gjendja ekonomike e ndërmarrjes, aq më shumë njerëz zgjedhin lidhjen. Sa më mirë gjendja ekonomike e ndërmarrjes, aq më pak biznesmenët zgjedhin lidhjet - ata zgjedhin mirëdashje, arsim, mendje.

Njerëzit më të suksesshëm, aq më shumë udhëtojnë, aq më shumë zgjedhin faktorët moralë ", thotë studiuesi Daria Urban.

svaboda.org

(Totali i shikimeve: 168 Koha, vizitat 1 në ditë)

Ndaje atë me miqtë tuaj. Përhapni dashurinë
lajm

Unë jam Olga Spiridonovna Buzova Unë punoj në një ekip në faqen HienaLouca.com që në portugalisht do të thotë "hienë e çmendur". Mos pyet pse ata zgjodhën një emër të tillë, shikoni më mirë përmes faqes së tyre, ndoshta aty do të gjeni përgjigjen. Dhe unë nuk kam të bëjë asgjë me yllin e famshëm "Instogramma" dhe pjesëmarrësin e "Shtëpisë 2". E pra, dhe se ju nuk do të jetë i mërzitur duke kërkuar në faqen tonë, shikoni galerinë e fotografive me të njëjtën Olga Igorevna Buzovaya. Stock Foto Në të njëjtin vend do të gjeni shumë fakte interesante.

Artikuj që kanë lidhje

0 Comment

Lini një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Обязательные поля помечены *