Oekraïense investeerder bevestigt terugtrekking uit Orsha-fabriek, genationaliseerd in Wit-Rusland

Zaparoska Motor Sich verwacht dat het binnen de volgende week overeenstemming zal bereiken over de voorwaarden voor de overdracht van zijn belang in Orsha Aircraft Repair Plant aan de Wit-Russische staat.

  • "Het is bekend dat de president van Wit-Rusland Alexander Loekashenko in de Orsha-fabriek was, legde een verklaring af. Ja, we gaan echt van daaruit, en de details zullen in de nabije toekomst worden overeengekomen. Als gevolg hiervan zullen we zeker informeren ", - zei de directeur van" Motor Sich "in zaken van public relations Anatoly Malysh.

Op hetzelfde moment, liet hij het antwoord op de vraag, bepaalt de betaling door de Wit-Russische kant van de vergoeding voor de overdracht van aandelen van het bedrijf aan Oekraïense investeerders: "Binnen de komende week zal alles worden overwogen."

Tot nu toe behoorde 60% van de aandelen van de fabriek tot het Oekraïense bedrijf "Motor Sich" en 40% - aan het Wit-Russische bedrijf "Systems of Investments and Innovations", eigendom van een Wit-Russische zakenman Alexander Sadovy. Maar 11 juli Alexander Loekashenko kondigde de nationalisatie van de onderneming aan.

  • Tijdens het bezoek aan Orsha Aircraft Repair Plant Loekasjenko zei dat "dit vanaf vandaag een staatsbedrijf is", omdat "er hier niet langer iemand is".
Alexander Loekasjenko tijdens zijn bezoek aan JSC "Orsha Aircraft Repair Plant"
Alexander Loekashenko tijdens zijn bezoek aan de JSC "Orsha Aircraft Repair Plant"

Hij tekende een bevel om de effectieve werking van de Orsha Aircraft Repair Plant te herstellen, maar tot nu toe is het nog niet gepubliceerd - hoe zal het gebeuren национализация, is onbekend.

In mei het parket van de procureur-generaal van Wit-Rusland opende een strafzaak in relatie tot de voormalige algemeen directeur van JSC "Orsha Aircraft Repair Plant" en functionarissen van de POT "Motor Sich" (Oekraïne).

  • "De reden was de schade veroorzaakt door ambtenaren van de fabriek tot een bijzonder groot bedrag, evenals aanzienlijke schade aan haar belangen," Hoofd van de procureur-generaal.

Dit jaar in mei, de president van Motor Sich Vyacheslav Boguslaev vloog naar Wit-Rusland om te onderhandelen over een verandering in de Wit-Russische aandeelhouder van de Orsha-fabriek. Na de besprekingen vertelde hij de Oekraïense journalisten dat "Motor Sich" zijn deel van de investeringsverplichtingen had vervuld "door 110%" en geïnvesteerd in 20 miljoen dollar in de ontwikkeling van de vliegtuigreparatie-installatie.

  • volgens Vyacheslav Boguslaev, 2017 jaar Orsha-fabriek voltooid met winst.

In april, een privévliegtuig van Vyacheslav Boguslayev, waarbij de president van Motor Sich naar de aandeelhoudersvergadering vloog, kon het vliegveld niet verlaten in het dorp Bolbasovo (regio Vitebsk), waar de plant is gevestigd. Toen werd gemeld dat het Yak-40-vliegtuig, waarop hij naar Wit-Rusland vloog, door de Wit-Russische zijde was gearresteerd om Boguslaev te dwingen financiële claims op de Wit-Russische fabriek in te trekken.

In een commentaar op Freedom over de situatie met het vliegtuig zei de directeur van Motor Sich in zaken van public relations Anatoly Malysh:

  • "Het vliegtuig werd niet gearresteerd. Hij mocht niet vliegen. Maar nu is het vliegtuig al thuis, we hebben het. "

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 131 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Deel het met je vrienden. Verspreid de liefde
nieuws

Ik ben Olga Spiridonovna Buzova Ik werk in een team op de site HienaLouca.com dat in het Portugees 'gekke hyena' betekent. Vraag niet waarom ze zo'n naam hebben gekozen, kijk beter op hun site, misschien vind je daar het antwoord. En ik heb niets te maken met de beroemde ster "Instograma" en de deelnemer van "Huis 2". Nou, en dat je je niet zou vervelen als je naar onze site kijkt, bekijk de fotogalerij met dezelfde Olga Igorevna Buzovaya. Voorraad Foto Op dezelfde plek vindt u veel interessante feiten.

Gerelateerde artikelen

Laat een bericht achter

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *