Verdediger Kurapat: de burger van Akrestin werd ontslagen en gevangengezet voor het ondersteunen van demonstranten

Politieagent Mikhail Gromyko van het detentiecentrum in Akrestsin Street voegde zich bij de verdediging van Kurapat 30 juni. Kort daarna werd de politieagent ontslagen en veroordeeld tot een administratieve aanhouding, die hij diende waar hij onlangs had gediend.

Dit werd gemeld door activist van 12 juli Leonid Kulakov aan de ronde tafel over de bescherming van Kurapat, schrijft "Nieuwe tijd."

De datum van ontslag en berechting van Mikhail Gromyka werd niet genoemd. Het is bekend dat het op 11 juni moet worden vrijgegeven.

Begin juli werden 6-leden van de actie bij het restaurant "Laten we gaan eten" veroordeeld tot administratieve arrestaties. 4 juli voor de bescherming van Kurapat heeft ook een boete opgelegd aan de voorzitter van de BPF-partij Grigory Kostusev en een van de leiders van de Solidariteitsbeweging "Samen" Vyacheslav Siuchyk.

Achter de tralies blijven andere verdedigers van Kurapat: Maxim Vinyarsky и Alexey Turovich, veroordeeld 4 juli voor 10-dagen.

Wat is belangrijk om te weten over de protesten tegen het nieuwe restaurant in Kurapaty

  • Restaurant "Laten we gaan eten" in Kurapaty, naar verluidt verdiend in de avond 5 juni.
  • Publieke activisten elke dag van 31 gist piketentertainmentcomplex, dat de sluiting eist.
  • 1 Juni-restaurant "Let's go eat" begon op het internet te worden geadverteerd.
  • 28 mei correspondent voor vrijheid viel op het grondgebied Het complex, waar hij de voorbereiding zag voor de snelle opening van het restaurant.
  • 27 Juni, bezoekers van het restaurant op auto's beat activist Leonid Kulakov, hij heeft een gebroken arm.
  • Het is nog steeds niet precies bekend wie de eigenaar van het restaurant is. Haar adres samenvalt met het adres van LLC "Amizbel" gaan haar vertegenwoordigers niet in contact. vroeger gerapporteerd, dat het complex eigendom is van het bedrijf "BelRastInvest".
  • Het restaurant staat achter 50 meters van de plaats waar in 1930-e er waren massa-executies. De straffers van de NKVD schoten hier van 30 duizend naar 250 duizend mensen.
  • De bouw van een entertainmentcomplex genaamd "Bulbash Hall" begon in 2012 jaar in het beschermde gebied van Kuropat. In de beveiligingszone 2014-m gereduceerd. Geschiedenis van constructie en strijd hier.
  • De eerste openbare verdediging van Kurapat Het gebeurde in 2001-2002, toen de jongeren protesteerden tegen de uitbreiding van de ringweg door het kanaal. Aan het begin van 2017, activisten verdedigde Kurapaty van de bouw van een zakencentrum.

Stalin's repressies en Kurapaty

In Wit-Rusland begon massale repressie toen de bolsjewieken aan de macht kwamen in 1917. En eindigde toen Stalin stierf - in 1953. Onderzoekers geloven dat ze werden onderworpen aan minstens 600 duizend mensen. Volgens andere schattingen bereikt dit cijfer 1,4 miljoen. Maar het exacte aantal is onbekend - de KGB heeft de archieven nog niet vrijgegeven. Volgens verschillende schattingen, van 30 tot 250 duizend mensen NKVD-bestraffers shot met 1937 voor 1941-jaren in Kurapaty - een bos in de buurt van Minsk.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 175 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Deel het met je vrienden. Verspreid de liefde
nieuws

Ik ben Olga Spiridonovna Buzova Ik werk in een team op de site HienaLouca.com dat in het Portugees 'gekke hyena' betekent. Vraag niet waarom ze zo'n naam hebben gekozen, kijk beter op hun site, misschien vind je daar het antwoord. En ik heb niets te maken met de beroemde ster "Instograma" en de deelnemer van "Huis 2". Nou, en dat je je niet zou vervelen als je naar onze site kijkt, bekijk de fotogalerij met dezelfde Olga Igorevna Buzovaya. Voorraad Foto Op dezelfde plek vindt u veel interessante feiten.

Gerelateerde artikelen

hoe 0

Laat een bericht achter

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *