Regelmatige detenties in het geval van artsen: een half miljoen dollar werd gevonden in de cache van de directeur van de RNPT's

Het Staatsveiligheidscomité hield Alexander Beletsky, de directeur van het Republikeinse Wetenschappelijk en Praktisch Centrum voor Traumatologie en Orthopedie, gevangen voor omkoping en vond 500 duizend dollar in zijn caches. Dit werd aangekondigd door de voorzitter van de KGB Valery Vakulchik.

«Alexander Beletsky vastgehouden en gevangengezet voor het organiseren van het onderhoud en de reparatie van medische apparatuur door commerciële structuren en betaling voor verleende diensten. Bij het uitvoeren van een zoekopdracht in zijn garage en op zijn woonplaats werd ongeveer 500 duizend dollar gevonden in caches, in equivalent, "- citeert Belta KGB voorzitter.

Steekpenningen van de vice-minister: van 2,5 tot 10 duizend dollar

Daarnaast werd de vice-minister van Volksgezondheid vastgehouden en in hechtenis genomen Igor Lositsky. Volgens Vakulchik, adbіnavachvaetstsa officiële gunstig telt onder haar bevoegdheid over de organisatie van de staat registratie van medische hulpmiddelen, evenals lyayalnae verhouding bij het selecteren van leveranciers medtehnіkі. De bedragen aan steekpenningen varieerden van 2,5 tot 10 duizend dollar, stelde Valery Vakulchyk op de hoogte.

Onder de beklaagden in de strafzaken bevindt zich ook de hoofdarts van het 1 City Clinical Hospital in Minsk Oleg Fomin. Hij werd vastgehouden omdat hij assisteerde bij de organisatie van de aanschaf van een medische faciliteit voor de behoeften van het ziekenhuis. Tijdens het zoeken naar zijn woning, werd ongeveer 140 duizend dollar gevonden.

Ook worden er strafzaken aanhangig gemaakt tegen de hoofdartsen van het 9 City Clinical Hospital in Minsk Valeriya Kushnyarenky, Minsk Regional Clinical Hospital Andrei Korolki en het Vitebsk Regional Clinical Hospital Anatoly Aladzky. De hoofdarts van het Republikeins Centrum voor Medische Revalidatie en Balneale Behandeling Sergey Korytko.

Op dit moment voor de misdaden voorzien door Art. 430 'Omkoping', art.431 'Een schuur omkopen' en kunst. 243 "Ontwijking van betaling van belastingen en heffingen" van het Wetboek van Strafrecht heeft verschillende preventieve maatregelen tegen 37-functionarissen toegepast. In totaal verschijnen er meer dan 60-mensen in de "dokterszaak".

Allemaal hebben ze volgens de KGB herhaaldelijk illegale financiële beloningen ontvangen voor hun hulp bij het leveren van medavstavlyavannya en medische producten tegen hoge prijzen. Alle personen die strafrechtelijk worden vervolgd, met uitzondering van de laatste gedetineerden, worden onder deze strafrechtelijke artikelen aangeslagen.

Detentie van artsen. Wat is belangrijk om te weten

  • 11 juni werd op de hoogte van de arrestatie van de directeur van het Centrum voor de gezondheid expert Alexander Stolyarov, evenals zijn plaatsvervanger (voor de oprichting van "aantrekkelijke voorwaarden voor de levering van ingevoerde medische apparatuur hun leveranciers in de openbare ziekenhuizen en klinieken).
  • 18 Juni "Diary" gemeld "massa-arrestaties in de structuren van het ministerie van Volksgezondheid" - meer dan 10 mensen - in een transactie op de levering van de Wit-Russische medische instellingen apparatuur tegen te hoge prijzen, in duidelijk frauduleuze praktijken.
  • Onder de gedetineerden bevond zich het hoofd van de medische dienst van het ministerie van Defensie Alexei Eskov.
  • 19 juni ministerie van Binnenlandse Zaken meldde de arrestatie van de belangrijkste patolyagaanatama ministerie van Volksgezondheid, hoofd van het centrum van de stad klinische patolyagaanatamіchnaga Arkady Puchkov (voor een geschenk tijdens 10 jaar ter waarde van ongeveer 200 duizend dollar).
  • 25 juni meldden de media over de detentie van het regionale ziekenhuis Minsk vorige week, de chef-arts Andrei winterkoning (vermeende "misbruik van macht") en het hoofd van de afdeling gezondheid van de Grodno Uitvoerend Comité Regional Andrei Strizhak.
  • Volgens vice-procureur-generaal van Wit-Rusland Alexei Stuk is de gezondheidszorgbranche toonaangevend op het gebied van het aantal corrupte criminelen: 114 voor vijf maanden 2018.
  • 25 juni KGB afgekondigd onthulde feiten van omkoping in de gezondheidssector. KGB-voorzitter Valery Vakulchik gemeld dat aangehouden en in hechtenis 33 ambtenaren genomen, en al kwam onder de aandacht van meer dan 50 mensen (voor het ontvangen en Davanne omkoping en belastingontduiking bedragen aan belastingen en toeslagen). In feite zijn ze allemaal pleitte schuldig en worden aan het onderzoek meewerkten.
  • 28 juni, de voorzitter van de KGB zei dat nog niet alle informatie over corruptiemisdaden beschikbaar is voor het publiek: een onderzoek is aan de gang, er zal veel meer informatie zijn.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 167 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Deel het met je vrienden. Verspreid de liefde
nieuws

Ik ben Olga Spiridonovna Buzova Ik werk in een team op de site HienaLouca.com dat in het Portugees 'gekke hyena' betekent. Vraag niet waarom ze zo'n naam hebben gekozen, kijk beter op hun site, misschien vind je daar het antwoord. En ik heb niets te maken met de beroemde ster "Instograma" en de deelnemer van "Huis 2". Nou, en dat je je niet zou vervelen als je naar onze site kijkt, bekijk de fotogalerij met dezelfde Olga Igorevna Buzovaya. Voorraad Foto Op dezelfde plek vindt u veel interessante feiten.

Gerelateerde artikelen

hoe 0

Laat een bericht achter

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *