De eigenaar van het gebouw in de buurt van het landgoed 18 eeuw in Shchors: "Ik was een gijzelaar van de situatie"

Activisten vestigden de aandacht op een controversiële bouwplaats in de buurt van het 18e-eeuwse Khreptovichi-landhuis. De eigenaar van het gebouw Dmitry Shanya na de release vorig materiaal Freedom presenteerde zijn positie. Hij zegt dat hij alles volgens de wet doet, maar de bouwplaats tot nu toe heeft opgeschort.

De bouw van een houten gebouw van één verdieping wordt uitgevoerd op het grondgebied van het agro-landgoed Shchors in het dorp Shchorsy, district Novogrudok.

Wat zit er in de agro-gemeenschap "Shchors"?

Agressie bestaat nu uit vier objecten. Dit is een woonhuis (een "lerarenhuis" werd hersteld), een bad (voormalige schuur), een schuur, een open prieel (nieuw gebouwd). De vijfde verwijst naar de zomerkeuken. Het is gebouwd van een oud houten huis uit een naburig dorp, dat hier werd ontmanteld en vervoerd.

Agradsyadiba "Shchors" op het plan
Agradsjaziba "Shchors" op het plan

In aanvulling op het complex van gebouwen, behoort het huis tot 25 hectare grond. Territory omheind.

Agro-toerisme neemt toeristen mee naar een verblijf voor de nacht, open voor bezoekers die een verzameling schilderijen en voorwerpen van het adellijke leven willen zien, culturele evenementen worden daar gehouden. Het huis reconstrueerde de kamers van Adam Mickiewicz, Jan Chechot, de Napoleontische garde met authentieke gravures en kaarten van die tijd, op de muren hangen lithografieën met de kastelen van Wit-Rusland.

Een van de kamers agrousadby "Shchors"
Een van de kamers van het agrotoerisme "Shchors"

Wat heeft de eigenaar geschonden?

Dmitry Shanya zegt dat hij niets gebroken heeft, en hij is verrast dat hij zichzelf in deze situatie moet rechtvaardigen. "Leraarshuis" (er woonde vroeger dorpsleraren) samen met huishoudelijke gebouwen en het gebied dat erbij hoort, kocht hij in de zomer 2015 jaar van individuen. Het huis was geen historische en culturele waarde. Het project voor de reconstructie werd in de zomer van 2016 goedgekeurd door het uitvoerend comité van het Novogrudok District.

woongebouw renovatieproject
Project voor de wederopbouw van een appartementencomplex

Dit jaar, in mei, bereikte het regionale uitvoerend comité een project voor een nieuw gebouw - een zomerkeuken, waarin het de bedoeling is om items van de volkscultuur tentoon te stellen.

zomer keuken project
Summer Kitchen Project

De eigenaar van het landgoed zegt dat niemand hem verplichtte om projecten met het Ministerie van Cultuur of andere instellingen te coördineren. Anders zou hij het gedaan hebben.

Waarom waren de activisten dan verontwaardigd?

De nieuwbouw wordt immers uitgevoerd naast de beroemde bibliotheek van Khreptovichi, die deel uitmaakt van het paleis- en parkcomplex van de 18e-eeuwse Khreptovichi-districten - een historische en culturele waarde. De afstand tot de bibliotheek is ongeveer tien meter.

Agriturismo - een naaste buur van het paleis en park complex
Agrosound - een naaste buur van het paleis- en parkcomplex

Het gebied rond het oude complex moet worden beschermd door de staat. Maar waar de grenzen passeren, is het niet precies bekend, omdat de beschermingszones om wat voor reden dan ook nog niet zijn gedefinieerd. Dit is een veel voorkomende situatie in Wit-Rusland, wanneer er slechts tijdelijke, geschatte beschermingszones zijn. Nu is er een procedure voor hun ontwikkeling en goedkeuring.

Zoals eerder gezegd bij Freedom architect-restaurator Roman Zabello, gebouwen bouwen of ontwerpen die een bedreiging vormen voor het behoud van materiële historische en culturele waarden, zonder de definitie van beschermingszones (artikel 105 van de code van cultuur).

Dus hoe verenig je de constructie- en veiligheidszones?

Dmitry Shanya is van mening dat deze situatie is ontstaan ​​door verschillende interpretaties van de nieuwe Cultuurcode.

"Er waren geen vragen van het ministerie van Cultuur. Voor zover ik begrijp, is de nieuwe wet op cultuur zo wazig en zo verschillend geïnterpreteerd dat lokale autoriteiten zeggen dat alles in orde is, schrijven journalisten dat de wet kan worden geschonden. Misschien, maar niet precies. Maar nog steeds heeft niemand een rechtszaak tegen mij aangespannen. Ik werd een gijzelaar van de situatie ", zegt de eigenaar van de agro-estate.

Bouw opgeschort totdat
De constructie was opgeschort

De eigenaar schorste op verzoek van de lokale autoriteiten de bouw van de zomerkeuken "totdat de omstandigheden werden opgehelderd en de relaties tussen het ministerie van Cultuur en het regionale bestuurscomité van Novogrudok onderling werden opgehelderd."

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 132 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Deel het met je vrienden. Verspreid de liefde
Cultuur, nieuws

Ik ben Olga Spiridonovna Buzova Ik werk in een team op de site HienaLouca.com dat in het Portugees 'gekke hyena' betekent. Vraag niet waarom ze zo'n naam hebben gekozen, kijk beter op hun site, misschien vind je daar het antwoord. En ik heb niets te maken met de beroemde ster "Instograma" en de deelnemer van "Huis 2". Nou, en dat je je niet zou vervelen als je naar onze site kijkt, bekijk de fotogalerij met dezelfde Olga Igorevna Buzovaya. Voorraad Foto Op dezelfde plek vindt u veel interessante feiten.

Gerelateerde artikelen

hoe 0

Laat een bericht achter

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *