Trump biedt de NAVO-landen een nieuwe benchmark voor defensieve uitgaven - 4% van het bbp

De Amerikaanse president zei dit tegen de NAVO-bondgenoten op de alliantie-top (nu is zo'n benchmark 2% van het bbp).

Reuters rapporten over de verklaring van de Amerikaanse leider met verwijzing naar de president van Bulgarije Rumen Radzev. Een niet nader genoemde vertegenwoordiger van de Amerikaanse overheid bevestigde deze informatie aan het bureau, maar legde uit dat dit geen officieel voorstel was.

Dit jaar zullen alleen 8-landen van 29-leden van de alliantie de norm van 2% van het bbp voor defensie-uitgaven bereiken of overschrijden. In Duitsland is dit aandeel 1.24%, in de VS - 4.2%. Daarom drong Trump er bij de rest van de alliantie-landen op aan zich te concentreren op de Amerikaanse standaard van defensieve uitgaven.

Het slotdocument van de top van de alliantie zegt: "We streven naar een betere balans tussen kosten en verantwoordelijkheden van de alliantieleden"

Reuters noemt deze woorden een aanwijzing voor kritiek van de Amerikaanse president dat alliantiepartners te weinig besteden aan defensie.

NAVO-bondgenoten uitten hun bezorgdheid over de acties van Rusland en merkten op dat deze acties leidden tot een vermindering van de stabiliteit en veiligheid. Het document vermeldt ook de solidariteit van de alliantieleden met de Britse beoordeling, volgens welke Rusland de schuld is van de aanval met chemische wapens in de Britse stad Salisbury.

De alliantie stemde er ook mee in om McAdonia uit te nodigen om onderhandelingen te beginnen over toetreding tot de NAVO.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 158 Tijd, 1 bezoeken per dag)

Deel het met je vrienden. Verspreid de liefde
nieuws

Ik ben Olga Spiridonovna Buzova Ik werk in een team op de site HienaLouca.com dat in het Portugees 'gekke hyena' betekent. Vraag niet waarom ze zo'n naam hebben gekozen, kijk beter op hun site, misschien vind je daar het antwoord. En ik heb niets te maken met de beroemde ster "Instograma" en de deelnemer van "Huis 2". Nou, en dat je je niet zou vervelen als je naar onze site kijkt, bekijk de fotogalerij met dezelfde Olga Igorevna Buzovaya. Voorraad Foto Op dezelfde plek vindt u veel interessante feiten.

Gerelateerde artikelen

hoe 0

Laat een bericht achter

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *