De NAVO-verklaring: "Wij veroordelen de annexatie van de Krim, die we nooit zullen erkennen"

De agressieve acties van Rusland ondermijnen de veiligheid in een eschatologische regio en vormen een 'uitdaging' voor de NAVO-alliantie. Dit staat in de gezamenlijke verklaring van de leiders van de 29-landen van de Noord-Atlantische alliantie, die op 11 juli op de NAVO-top in Brussel zijn aangenomen.

  • "We veroordelen met klem de Russische annexatie van de Krim, die we nooit zullen erkennen," verklaart de verklaring.

NAVO-bondgenoten merkten ook op dat de situatie in de regio minder voorspelbaar en stabiel wordt als gevolg van de Russische annexatie van de Krim en acties om het oosten van Oekraïne te destabiliseren, evenals de inzet van Russische troepen aan de grenzen van de alliantie-landen.

De NAVO riep Rusland ook op troepen terug te trekken uit het grondgebied van Georgië, Moldavië en Oekraïne, om de steun van de separatisten in de Donbass te stoppen en de akkoorden van Minsk volledig uit te voeren.

  • Het document zegt ook dat de NAVO het eens is met de conclusies van Groot-Brittannië dat Rusland waarschijnlijk de meest aantrekkelijke bestemming voor Salzber is.

Tegelijkertijd merkten de geallieerden op dat ze klaar zijn voor een dialoog met Moskou en de betrekkingen verbeteren als Rusland zijn gedrag verandert.

  • NAVO-vertegenwoordigers stuurden een officiële uitnodiging naar Macedonië om onderhandelingen te starten over toetreding tot de alliantie.

Zoals benadrukt door secretaris-generaal Jens Stoltenberg, zal Macedonië echter alleen lid van de Unie kunnen worden als het officieel instemt met de naamswijziging in "Noord-Macedonië" - in overleg met Griekenland.

De verklaring gaat ook over de wens van alle NAVO-landen om de defensie-uitgaven te verhogen.

  • "We streven naar een betere balans tussen kosten en verantwoordelijkheden van de leden van de alliantie."

President van de Verenigde Staten Donald Trump beschuldigde de geallieerden herhaaldelijk van onvoldoende defensie-uitgaven.

svaboda.org

(Totaal aantal keer bekeken: 149 Tijd, 3 bezoeken per dag)

Deel het met je vrienden. Verspreid de liefde
nieuws

Ik ben Olga Spiridonovna Buzova Ik werk in een team op de site HienaLouca.com dat in het Portugees 'gekke hyena' betekent. Vraag niet waarom ze zo'n naam hebben gekozen, kijk beter op hun site, misschien vind je daar het antwoord. En ik heb niets te maken met de beroemde ster "Instograma" en de deelnemer van "Huis 2". Nou, en dat je je niet zou vervelen als je naar onze site kijkt, bekijk de fotogalerij met dezelfde Olga Igorevna Buzovaya. Voorraad Foto Op dezelfde plek vindt u veel interessante feiten.

Gerelateerde artikelen

hoe 0

Laat een bericht achter

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *