За дедото Пихто, кој организираше белоруска армија

Во Гомел има уште едно судење за обиколката. Овој пат - меѓу граничната полиција.

На суд се обиде да дознае - кој е виновен, што да прави? Никој не е виновен. Барем од луѓе. "Система", роднините на обвинетиот се сигурни. "И новинари кои пишуваат за вакви процеси", додадоа тие. "Општество", граничниот службеник укажува на судот. Самите жртви не сметаат дека "дедовците" се виновни. Во случај постојат релевантни документи. "Дали им простивте?", Праша судијата. "Да!" Војниците скокнаа.

"Армијата не ги направи такви. Тие се оние кои дојдоа таму! "

На суд, материјалите на кривичното дело беа долги и мачно зашеметени. Бев среќен - офицер од воената единица седи до мене, кој со шепот ги коментираше сите документи што ги навел судијата. "Во случајот постои аналитички преглед на ситуацијата со неконституционални манифестации во дел", рече судијата. "Значи, тоа е она што го направивме!" Шепнува службеникот.

"Постои запис за генералниот состанок на персоналот во случајот", пишува судијата.

"Ние бевме што ја одржавме средбата! Ние направивме сè, така што немаше такво "- граничната полиција жестоко изговара.

"Во случај постои потврда за психолошка работа со жртвите", рече судијата.

Значи. Нашите психолози работеа со нив! "- ме уверува граничната полиција.

"Во случај има планови да се спроведат превентивни разговори со персоналот".

"Ова е нашиот план, ние го направивме, беше!" (Службеникот шепоти жешко).

Според материјалите на случајот, војниците одржале превентивни разговори "За пријателство и воено партнерство", "За кривична одговорност за зачудување односи". Офицерот кимна со главата, потврдувајќи дека тие биле придружувани!

"Армијата е лакмусовиот тест на општеството"

На војниците им беше прикажан превентивниот филм со наслов "Не преминувај ја границата" на темата за набљудување. "Ова е нашиот филм, граничната полиција, го снимивме и го покажавме! Дури и пред овој криминал. И тие? Што направиле? Сите ги потпишавме со криминални статии за воени престапи! "- граничната полиција е огорчена.

Тој докажува: армијата не е виновна. "Тие дојдоа таму!" Покрај тоа, армијата за една година не може да формира човек од човек! Нашата главна задача е заштита на државната граница, и сите ние сме вклучени во ова во рамките на нашата надлежност ", шепоти офицер.

Што ако Били? Што ќе даде тоа? Апсење на оние кои победи и долго на "граѓанин". Тие ќе речат дека и тие биле тепани - други ќе бидат уапсени. Замислете како ќе тргне верижна реакција, ќе мора да ја ставите половина од земјата во затвор!

"Постојат буквите на индивидуална психолошка поддршка на војниците во случајот", судијата чита монотоно. "Значи, тоа е она што го направивме! За секој, забележи, има писмо. Тие по нивната психолошка состојба, нивното расположение дека не е суицидален skhіlnastsyaў, отстапувања во однесувањето. Знаевме за нив роднини, пријатели, пријатели, нивните хоби - за сè што им се случува! Овие писма се потребни и важно да се види човек психолошки во динамиката ", - рече граничната полиција.

Тој е навистина огорчен во однесувањето на неговите поранешни потчинети. "Тоа не е вина на армијата! Армијата е лакмусовиот тест на општеството ", граничната полиција кимнува кон страната на прозорецот. На прозорецот има ролетни. На ролетни - превентивна хартија "Не допирајте со рацете!". Над прозорецот - автозак. Педи вагон - полицијата. На вратата на конвојот.

Во волјата беше претседателска стипендија, во војска стана криминалец?

Службеник во два часа од судењето ме убеди дека армијата не е виновна. Ова се момци фатени. Еден случај. Во меѓувреме во бизнисот - збир на карактеристиките на обвинетиот. Од местото на живеење, студирање, работа, служба во армијата. Сите се позитивни.

"Искусни, има организациски способности, критики реагира правилно да комуницираат љубезен, подготвени да им помогне на неговите другари, има високо ниво на анти-корупцијата свест во razgaloshvannі службена тајна, не се гледа, тој знае условите на повелбата, нивните одговорности, е во состојба да ја разберат природата и намерата на команданти наредби, го учество во јавниот живот, се слуша без размислување ", судијата ја прочита една од карактеристиките.

Друга карактеристика - од "слободата", местото на студирање. Од ова произлегува дека обвинетиот - образовани, учтив и љубезен, свирев на хармоника и хармоника, доби претседателската стипендија за талентирани млади луѓе.

И тие не се виновни! Не се изроди.

Се сеќавам на мојот вујко, премногу лекомислен, како мене. "Слушај го тоа на телевизија - десно! Друг - и ова е во право! Трето - и тоа! "Чичко правеше големи очи - кој да верува?

Жртвите имаат долупотпишано дека немаат поплаки за нивните престапници

Во случај постојат документи потпишани од страна на жртвите, дека немаат претензии кон "дедовците". "Дали го потпишавте ова? Навистина? Дали им ги простивте? "- го наведува судијата. "Да!" - жртвите скокнаа. Простете.

Судијата се однесува на обвинетите: "Дали со вас преземате превентивни мерки, како што е напишано овде? Се одржа? Тогаш, како ги објаснувате овие дејства? Не? "Воопшто не. Момците во "аквариум" ги спуштија главите.

"Од самиот почеток во армијата сфатив дека ако некој е виновен за нешто, секој од нив одговара. Затоа, така ... Мислев дека толку многу ќе го зајакнам моралот на жртвите ", рече еден обвинет.

За виновен е системот кој го затворил синџирот. Ќе заштедите кратко временик

На тремот на судот чувствува тоа на потешкиот начин што зборовите на обвинетиот ", ако нешто лошо еден -. На одговорност на сите" Само обратно. Сè што беше виновно, јас сам одговорив. "Тоа е преку вас, новинари! Напиши, пишувај! Дали навистина ја пишувате вистината? Кои се тие - како криминалци како што пишувате? "- роднините на обвинетиот ме нападнаа. Тие тврдеа дека јас и моите колеги не ја знам вистината. Како одговор на тоа, сакав да се фрли на рамениците на наметката во римски стил со црвено поставата, скок на клупа и да вреска гласот на Пилат: "Што е вистина" Со Sanmі-451 од филмот "Cloud Atlas", во која се вели дека "вистината, вистината е секогаш иста ", Сè уште не сме растеле.

Роднините на папата од мене, дека јас, очигледно, "adkasila" од армијата. "Тоа е толку сте биле, ќе се знае кој рацете на сина, кога" стиска елен "и да не претрпеа таква штета, според испитувањето!" - објасни тие.

Можеби нивните момци биле претепани по повикот, па зошто? "И кој ќе ви ја каже вистината?" Тие тепаа, не тепаа ... Што ако Били? Што ќе даде тоа? Апсење на оние кои победи и долго на "граѓанин". Тие ќе речат дека и тие биле тепани - други ќе бидат уапсени. Замислете како ќе тргне верижна реакција, ќе мора да ја ставите половина од земјата во затвор! "- образложени роднините на обвинетиот.

Тие се сигурни: момците "може да бидат виновни за нешто", но не и начинот на кој се сервира е првиот. Второ - системот е виновен. Оној што го затвори овој синџир. Само краток спој ќе нè спаси.

И никој не е виновен за луѓето. Никој. Дури и мене. На крајот на краиштата, јас исто така успеав да "префрлам стрели" на колегите во разговор со роднините на обвинетиот. Напишаа abi-that. Ја пишувам само вистината.

Мислењата изразени во блоговите ги пренесуваат ставовите на самите автори и не мора да ја одразуваат уредувачката позиција.

svaboda.org

(Вкупно прегледи: 135 Време, 4 посети на ден)

Споделете го со вашите пријатели. Шири ја љубовта

Интересна тема:

Најдобри земји 10, чии пасоши можат да купат богати луѓе
Агенцијата Блумберг составил рејтинг на земји кои им дозволуваат слободно да стекнат државјанство откако ќе инвестираат во нивната економија. Првото место на листата е Австрија - за да се добие ...
Лекари: не постојат закани за животот на жртвите на пат на Одеса
Белорусите немаат животна закана за повредените како резултат на сообраќајни незгоди во регионот на Украина, оваа информација беше звучеше во воздухот на телевизискиот канал "Белорусија 1" во неделата. "Во пресрет на девет ...
Милиони пеперутки-падзионак полетале во Витебск. Видео
Во Витебск на мостот Кировски ноќе од 21 на 22 јули беше можно да се набљудуваат милиони пеперутки кои полетаа кон фенери. Овој инсект ...
Радио новинар во Киргистан pogib слобода ловци Egіzbaeў
Во Киргистан, новинарката на киргистарската редакција на Радио Либерти "Азатик" Уланбек Егизбеј, беше убиена, објави редакцијата. Тој беше стар 28 години. Познато е дека 22 јули попладне луѓе ...
Експлозијата на аеродромот во Кабул се совпадна со доаѓањето на потпретседателот
Во неделата, 22 јули, на аеродромот во Кабул, бомбашот-самоубиец се разнесе во толпата. Инцидентот се случи во време кога аеродромот ја напушта ...
вести

Јас сум Олга Spiridonovna Buzova работа во тим на сајт HienaLouca.com преведен од португалски значи "луди хиена". Не прашувај зошто тие избрале такво име, подобро се погледне преку нивната страница, можеби таму ќе го најдете одговорот. И јас немам никаква врска со познатата ѕвезда "Инстрограма" и учесникот на "Куќа 2". Па, и дека нема да ви биде здодевно да гледате на нашата страница, видете го фото галеријата со истата Олга Игоревна Бузоваја. Фото берза На истото место ќе најдете многу интересни факти.

поврзани написи

0 коментар

Оставете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Обязательные поля помечены *