Минск Град Извршниот комитет: "Kalvariyskoye гробишта, исто така, ќе биде убав"

Укинувањето на гробни огради и воспоставувањето на стандардни надгробни споменици во Калварија може да започне уште наредната година.

Фактот дека сите на гробиштата во Минск, вклучувајќи Голгота ќе биде удобно на војна примерок, на прес-конференција, рече заменик-претседател на Минск град Извршниот комитет Виктор Лаптев.

"Денес, терминот uvedamlennyaў (потребата да им овозможат на погребот кој остави на старите надгробни споменици за роднини и пријатели вработените Spetskambіnatu закопан -. МСП) во други гробишта ќе заврши, колку што се сеќавам, оваа година, - рече Виктор Laptev. - И подобрување работи ќе се врши почнувајќи од следната. Говорејќи конкретно за работата на Голгота гробишта, а потоа таквите планови уште денес. Но, во секој случај, со цел да се стави во таму. "

Предупредувања за Kalvaryja појави во 2012 година
Предупредувања на гробиштата Голгота се појавиле во 2012 година

Официјалниот претставник, исто така, рече дека градскиот извршен комитет во Минск ќе ја разгледа можноста да се земат предвид некои критични забелешки кои беа изразени по почетокот на остварувањето на воените гробишта.

"Се разбира, одредени искуства и мислења, вклучувајќи ја и јавното мислење, ќе бидат земени во предвид", рече Лаптев. - Ние не би сакале да привлечеме негативни. Ние би сакале мировниот процес да оди глатко. Но, цел во сите гробишта ќе биде предизвикана. Вклучувајќи го и во Калвари. "

Калварииското гробишта е најстарата некропола во Минск. Таа брои околу 30 илјади погребни места (на Воена - околу 8 илјади). Познат уште од крајот на 18 век. Тие се историска и културна вредност на првата категорија, тие се заштитени од државата.

Кон крајот на јуни, властите вети дека ќе го суспендира остварување на воени гробишта. Активисти тврди, дека "уредувањето наликува на абење" и повика на заштита на гробиштата. Работниците за време на "реконструкцијата" ставиидентични модерни супрахалоники наместо уникатни надгробни споменици. Се испостави, дека реконструкцијата на Воените гробишта беше спроведена без проект и со прекршување на условите на Министерството за култура.

svaboda.org

(Вкупно прегледи: 152 Време, 1 посети на ден)

Споделете го со вашите пријатели. Шири ја љубовта

Интересна тема:

Денес: роденден на Ернесто Џемингвеј
Настани 21 Јули во белоруската и светската историја. Ден во историјата на 1916 - изградбата на Трансибирската железница беше завршена. 1918 - во Москва, Всерускиот конгрес на бегалци од ...
Белоруските спортисти ќе бидат принудени да платат за "кршење на должностите"
Советот на министри на Белорусија одобри пропис за постапката за надомест на средствата потрошени за спортска обука. Спортистите ќе мора да вратат пари ако систематски ги кршат "должностите ...
Дмитриев, Костушев и Николјук за тоа дали на белорусите им треба "силна рака"
Како белоруското општество ја третира идејата за "силна рака"? Или постои историска перспектива за белорускиот авторитаризмот? Колку брзо демократијата ќе дојде во Белорусија по промената ...
Во Чернигов, еден човек со знак "Јас сум измешан јакна" беше врзан за место во воздух
Во украинскиот град Chernihiv поддржувачи "Natsdruzhyny" во живо во 30 минути покажа човек врзан со лента за столб со натпис "Јас поместена." ...
"Оди и ред". Поранешен висок функционер од Министерството за здравство коментираше за "случајот на лекарите"
Поранешниот висок официјален претставник за здравство аргументира зошто корупцијата е распространета во регионот; зошто во Белорусија цените на лековите се многу повисоки од оние на соседите; колку ...
Култура, вести

Јас сум Олга Spiridonovna Buzova работа во тим на сајт HienaLouca.com преведен од португалски значи "луди хиена". Не прашувај зошто тие избрале такво име, подобро се погледне преку нивната страница, можеби таму ќе го најдете одговорот. И јас немам никаква врска со познатата ѕвезда "Инстрограма" и учесникот на "Куќа 2". Па, и дека нема да ви биде здодевно да гледате на нашата страница, видете го фото галеријата со истата Олга Игоревна Бузоваја. Фото берза На истото место ќе најдете многу интересни факти.

поврзани написи

0 коментар

Оставете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Обязательные поля помечены *