Pemilik bangunan kasebut cedhak babagan 18 abad ing Shchors: "Aku minangka sandera kanggo kahanan"

Pejuang narik kawigaten manungsa waé menyang situs construction kontrovèrsial near Pesanggrahan abad Hreptovichey XVIII. Pemilik gedung Dmitry Shanya sawise dirilis materi sadurungé Kamardikan diwenehi posisi. Panjenenganipun ngandika samubarang kabeh miturut angger-anggering Toret, nanging wis dilereni soko tugas ing situs konstruksi nganti saiki.

Pembangunan fasilitas siji-crita kayu wis conducted ing tlatah farmsteads "Shchors" ing desa distrik Schorsy Novogrudok.

Apa kalebu ing komunitas "Shchors" agro?

Agresi saiki duweni papat objek. Iki minangka omah manggon (omah "guru" dipugar), bathi (bekas gudang), kandhang, gazebo mbukak (anyar dibangun). Sing kaping lima nuduhake pawon panas. Bangunan iki dibangun saka omah kayu lawas saka desa tetanggan, sing dibuang lan diangkut ing kene.

Agradsyadiba "Shchors" ing rencana
Agradsjaziba "Shchors" ing rencana

Saliyane ing kompleks bangunan, omah kasebut dadi lahan hektar 25. Wilayah diklumpuk.

Agro-wisata njupuk turis kanggo papan panggenan kanggo wengi, mbukak kanggo pengunjung sing pengin ndeleng koleksi lukisan lan obyek saka urip wong tuwa, acara budaya ditahan ana. Bangunan iki direkonstruksi kamar Adam Mickiewicz, Jan Chechot, penjaga Napoleon kanthi ukiran asli lan peta wektu, ing tembok ngantung lithographs karo kastil Belarus.

Salah kamar agrousadby "Shchors"
Salah sawijining kamar ing agritourism "Shchors"

Apa sing dilanggar dening pemilik?

Dmitry Shanya nyatakaké yèn dhèwèké ora ngrusak apa-apa, lan dheweke kaget yèn dhèwèké kudu mbeneraké awake dhéwé ing kahanan iki. "Rumah guru" (ana sing manggon ing desa guru) bebarengan karo bangunan omah lan wilayah sing dimainake, dheweke tuku dina 2015 taun panas saka individu. Omah iki dudu nilai sajarah lan budaya. Proyèk rekonstruksi kasebut disetujoni ing Komite Eksekutif Distrik Novogrudok nalika musim panas 2016.

project mbenake bangunan omah
Proyek rekonstruksi omah apartemen

Taun iki ing Mei, panitia eksekutif daerah sarujuk ing proyek kanggo bangunan anyar - pawon panas, ing ngendi wis direncanakake kanggo ngetokne barang-barang budaya rakyat.

project pawon panas
Proyek Proyèk Musim Panas

Pemilik properti nyatakake yen ora ana sing kudu ngoordinir proyek kasebut karo Kementerian Kebudayaan utawa lembaga liyane. Yen ora, dheweke bakal nindakake.

Yagene para aktivis padha nesu?

Sawise kabeh, konstruksi anyar ditindakake jejere perpustakaan terkenal Khreptovichi, sing minangka bagéan saka kompleks istana lan taman abad ka-Khreptovichi abad ka-18 - nilai historis lan budaya. Jarak saka perpustakaan kira-kira sepuluh meter.

Agriturismo - pepadhane cedhak saka kraton lan taman Komplek
Agrosound - pepadhamu cedhak karo kompleks kraton lan taman

Wilayah ing sekitar kompleks lawas kudu dilindhungi dening negara. Nanging ing ngendi wates-wates kasebut ora ditepungi, ora bisa ditemokake zona-zona pangayoman. Iki minangka kahanan umum ing Belarus, nalika mung ana zona pangayoman sing sak wentoro, kira-kira. Saiki ana prosedur kanggo pembangunan lan persetujuan.

Minangka sadurunge ngandika menyang arsitek-restorer Kebebasan Romawi Zabello, kanggo mbangun utawa ngrancang bangunan sing menehi ancaman kanggo njaga materi sing ora awujud nilai sajarah lan budaya tanpa definisi zona perlindungan (Pasal 105 Kode Kebudayaan).

Dadi carane sampeyan reconcile zona konstruksi lan keamanan?

Dmitry Shanya percaya yen kahanan iki wis dikembangake amarga beda interpretasi Kod Budaya sing anyar.

"Ora ana pitakonan kanggo kula saka Kementerian Budaya. Wiwit aku ngerti, hukum anyar babagan kabudhayan wis kabur banget lan beda sing diinterpretasikake manawa panguwasa lokal ngomong yen kabeh apik, wartawan nulis yen hukum bisa dilanggar. Mbok, nanging ora persis. Nanging ora ana siji sing ngajokake tuntutan hukum marang aku. Aku dadi sandera kanggo situasi, "pangandikane pemilik agro-estate.

Construction dilereni soko tugas nganti
Konstruksi iki ditanggepi

Pemilik, kanthi panyuwunan lisan saka panguwasa lokal, ngusulake pambangunan pawon panas "nganti kahanan kasebut bisa ditlarifikasi lan hubungan antara Kementrian Kebudayaan lan panitia eksekutif Regional Novogrudok dijlentrehake."

svaboda.org

(Total views: 132 Wektu, 1 kunjungan saben dina)

Nuduhake karo kanca-kanca. Nyebar katresnan
Budaya, News

Aku Olga Spiridonovna Buzova Aku kerja ing tim ing situs HienaLouca.com sing ing basa Portugis tegese "gila hyena". Aja takon apa jenenge milih jeneng kasebut, luwih apik nggoleki situs, mungkin ana sing bakal nemokake jawaban. Lan aku ora duwe apa-apa karo bintang misuwur "Instograma" lan peserta "House 2". Inggih, lan sampeyan ora bakal bosen looking ing situs kita, ndeleng galeri foto karo Olga Igorevna Buzovaya sing padha. Stock Foto Ing panggonan sing padha sampeyan bakal nemokake akeh bukti menarik.

Artikel web

0 Komentar

Ninggalake Komentar

e-mail Panjenengan ora bisa diterbitake. Обязательные поля помечены *